“Mijn kleinkinderen konden al met een tablet overweg toen ze 5 waren. Nu ik nog.” Het Nationaal Ouderenfonds helpt ouderen met een tabletcursus. Dankzij het project Sterk met je Netwerk kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen.

Steeds meer ouderen vinden hun weg op het wereldwijde web. 1 op de 3 75-plussers gebruikt wel eens internet. Vooral e-mail en het zoeken van informatie zijn populair. Toch zijn er ook nog altijd veel ouderen die geen idee hebben hoe ‘online’ werkt. Het Nationaal Ouderenfonds maakt met tabletcursussen ouderen wegwijs in de digitale wereld.

Langer zelfstandig dankzij internet

Het Nationaal Ouderenfonds gelooft dat het gebruik van internet ouderen helpt. Zij kunnen langer zelfstandig blijven wonen en vergroten hun zelfredzaamheid. Een paar voorbeelden:

  • Het contact met de huisarts wordt makkelijker, bijvoorbeeld via de chat. Ook alarmcentrales maken steeds vaker gebruik van het internet.
  • De supermarkt komt het huis in via online boodschappen doen.
  • Ouderen vergroten hun leefwereld, bijvoorbeeld doordat ze leren mailen of contact houden met (verre) familie en vrienden via social media.
  • Tijdens de training ontmoeten de deelnemers andere ouderen uit hun omgeving.


(Bron:RTL)

Focus op krimpregio’s

Het Nationaal Ouderenfonds focust met Sterk met je Netwerk op krimpregio’s. Nationaal Ouderenfonds: “Juist daar verhuizen veel jongeren en blijven ouderen achter. En die jongeren die bellen niet. Die Skypen of Whatsappen. Vaak zien we dat kinderen hun ouders wel proberen uit te leggen hoe de tablet werkt, maar dat gaat veel te snel. Met Sterk met je Netwerk helpen we die ouderen.”

Contact

Bent u geïnteresseerd in dit project en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ellen Coster van het Nationaal Ouderenfonds. Sterk met je Netwerk wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Help mee en versterk het netwerk!

Wij richten ons met dit project op krimpgebieden in Nederland. Voor de regio Achterhoek en Zuid Limburg zijn wij nog op zoek naar ouderen netwerken om te versterken!