Al meer dan 10 jaar voert Innocent campagne voor eenzame ouderen. Per iedere goedgemutste smoothie doneert innocent €0,20 aan het Nationaal Ouderenfonds. 

Recordaantal mutsjes

De Goedgemutste Breicampagne vindt in 2016/2017 voor de elfde keer plaats. Elk jaar weer is het een knallend succes. Afgelopen jaar hebben de breiers zelfs een record gevestigd: ruim 130.000 unieke mutsjes leverden €27.267 op voor eenzame en kwetsbare ouderen. Gaan we dit record dit jaar overtreffen?!

Mevrouw Ottevanger, die u hierboven op de foto ziet, staat erom bekend dat ze nooit stilzit. Ze is dol op handwerken, spelletjes en puzzels. Een prachtcombinatie, want mevrouw Ottevanger (86) is zo bedreven in het breien dat ze veel tegelijk kan doen. Terwijl ze breit, denkt ze na over een Sudoku, doorloper of een potje Wordfeud op haar iPad. Dit jaar wil ze weer 1.000 mutsjes breien voor onze campagne. 1000!

Beluister hier een radio interview met mevrouw Ottenvanger op Amsterdam FM.

Doet u dit jaar ook mee?

Honderden Nederlanders zien vanaf 23 januari 2017 hun harde werken terug in de winkels. Geweldig toch, om je eigen mutsje te ontdekken in het schap? U kunt helpen! Koop een goedgemutste innocent smoothie en draag direct bij aan het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen.

 

Superbreister Ottevanger (86): Het is leuk werk. We breien kleine mutsjes die op de vruchtendrankflesjes komen. En voor ieder verkocht flesje met een mutsje worden bejaarde mensen die eenzaam zijn geholpen.

Ontdek alles over de Goedgemutste Breicampagne. 

Al meer dan 10 jaar Goedgemutste Breicampagne

Sinds 2004 komen honderden breisters en hakers in actie voor het Nationaal Ouderenfonds. Tot nu toe maakten zij zo’n 680.000 mutsjes. Het Nationaal Ouderenfonds zet de opbrengst van de Goedgemutste smoothies in om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.

Samen Breien het hele jaar door

U kunt natuurlijk ook opzoek naar een breiclub in de buurt. Gewoon voor de lol, om andere mensen te ontmoeten, omdat u nog beter wilt leren breien en haken of omdat u graag samen met ons eenzaamheid onder ouderen terugdringt door mutsjes te maken. Bekijk Samen Breien bij u in de buurt.