menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

Romantisch dagje strand… als vrijwilligers!

Quint Meuldijk (32) en Barbara Kleijn (24) gaan samen mee als vrijwilligers met een stranduitje

Manoeuvrerend tussen de ouderen door, serveren Quint Meuldijk (32) en Barbara Kleijn (24) met een grote lach de lunch uit in de strandtent van Kijkduin. Voor het jonge stel uit Zoetermeer was dit hun eerste ervaring met vrijwilligerswerk. Ontdek hoe zij het stranduitje hebben ervaren!

Liefde in de sportschool

In het dagelijks leven is Quint tennisleraar en Barbara afgestudeerd psychologe. “We leerden elkaar in de sportschool kennen. We kwamen elkaar daar vaak tegen en van het één kwam het ander. Nu zijn we al 1 jaar samen!” vertelt Barbara.

Gewoon doen!

Voor beiden is het stranduitje van het Ouderenfonds hun eerste ervaring met vrijwilligerswerk. “We hebben allebei nooit vrijwilligerswerk gedaan, maar dat wilden we wel graag. Toen we vorig jaar Geer & Goor op televisie zagen, was dit een duwtje in onze rug. We dachten: ‘we doen het gewoon!’ We gaven ons meteen op als vrijwilliger voor het Ouderenfonds. Direct toen de inschrijvingen voor de stranduitjes open waren, meldden we onszelf aan. En vandaag is het dan eindelijk zover.” vertelt Quint enthousiast.

Eerste indruk

“Zo’n stranduitje is echt heel erg leuk! Je kent de ouderen niet, maar er is meteen interactie met elkaar. Je krijgt hier enorm veel energie van. Ik vind het mooi hoe zoiets simpels als een stranduitje de ouderen zo blij kan maken. Ik heb zelf een oma, zij is ook alleen en doet vrij weinig. Als ik hier ben, dan zie ik wat zij mist. Er is nog zoveel leuks te doen, het zou leuk zijn als ze ook meegaat. Ik ga proberen mijn oma net zo enthousiast te krijgen over het stranduitje als ik!” lacht Quint.

Kippenvel

Barbara is geraakt door de verhalen van sommige ouderen. “Ik sprak een vrouw die al 50 jaar niet naar het strand is geweest. Ze was zo blij dat ze nu met haar voeten in het zand kon wroeten. Langzaamaan vertelde ze me haar levensverhaal, ook over haar herinneringen aan de oorlog. Dat geeft me echt kippenvel. Een andere mevrouw was net van een beroerte hersteld, ze was zo blij en trots op zichzelf. Ja, dit soort verhalen geeft me een bepaald gevoel. Het raakt me enorm, heel bijzonder. Ik hoop dat wij ook op deze manier oud mogen worden!”

Ook mee als vrijwilliger?

Tijdens 50 stranduitjes genieten ouderen deze zomer van een compleet verzorgde dag aan zee. Met speciale strandrolstoelen kunnen de ouderen dicht bij de zee komen, of zelfs een stukje het frisse water in. Help jij deze zomer mee om de ouderen de aandacht te geven die ze verdienen? Geef je op als vrijwilliger!