menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

‘OldStars is prachtig om senioren in beweging te krijgen’

Jacques Parson van Kappe

Geen WK zonder sponsors. Zo kon het OldStars team van het Nationaal Ouderenfonds tijdens het WK Walking football rekenen op de steun van Kappé International. Een familiebedrijf dat je sinds 1950 treft op Schiphol met winkels in drogisterijproducten, parfumerie en zonnebrillen. Ontdek hoe eigenaar Jacques Parson pleitbezorger werd van OldStars walking football. “Ik ga me inzetten om zoveel mogelijk ouderen kennis te laten maken met deze tak van sport.”

Het Nationaal Ouderenfonds is voor haar werk voor ouderen afhankelijk van donaties van bedrijven en particulieren. We zijn een onafhankelijk goed doel en krijgen geen overheidssubsidie. Dus als zich de kans voordoet om een supermooi project voor onze ouderen in de etalage te zetten, zijn we heel blij dat iemand als Jacques Parson dit vanuit zijn hart mogelijk maakt. Zo konden we met een heus Oranje team meedoen met het WK walking football 2018 en vroegen we massaal aandacht voor onze ruim 200 OldStars voetbalclubs. Want door samen te voetballen komen 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter.

Kinderen en ouderen sporten

Jacques Parson was geen vreemde in de sport. “Als voorzitter van de sportvereniging Only Friends, voor kinderen met een beperking, kom ik regelmatig op het sportpark in Amsterdam Noord. Daar kwam ik steeds meer senioren tegen, genietend van een potje voetbal. Sport is belangrijk voor kinderen én voor ouderen. De groep senioren groeit bovendien. Ik wil als ondernemer activiteiten ondersteunen die van maatschappelijk belang zijn. Dus toen ex-International Sjaak Swart mij vroeg of ik iets kon betekenen voor het WK walking football, hoefde ik niet lang na te denken.”

Oranje toch naar het WK

12 mei was het zover. Dankzij Jacques deed Oranje toch mee met het WK! 5 OldStars en de 4 ex-Internationals Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist voetbalden zij aan zij tijdens het WK walking football in Bristol.

Emoties

De sponsor was zelf ook van de partij. “Het was heel fijn om mee te maken. Het Oranjeteam vormt een mooi gezelschap. Voorafgaand aan het toernooi was iedereen in gespannen afwachting. Tijdens de dag zelf zijn echt álle emoties voorbij gekomen. We hebben veel gelachen, zijn boos en teleurgesteld geweest maar gelukkig ook weer vrolijk!”

Voetbalclubs voor zestigplussers

In een paar jaar tijd is OldStars uitgegroeid van 0 naar bijna 250 clubs. Het Ouderenfonds werkt samen met de Eredivisie, KNVB en de VriendenLoterij. Bijna 3.000 ouderen staan iedere week op het veld. Mannen én vrouwen.

Prachtig initiatief

Jacques wil zich graag persoonlijk inzetten om OldStars walking football nog verder uit te rollen. “We hebben veel geleerd van deze WK meeting. Ik zie dit als een mooie kans om walking football landelijk verder uit te bouwen. OldStars is een prachtig initiatief om senioren in beweging te krijgen en in contact te brengen met andere senioren.”
Jacques is dan ook blij dat steeds meer voetbalverenigingen zich openstellen voor walking football. “Als je als vereniging walking football aanbiedt, haal je ook potentiële vrijwilligers binnen. De 60-plussers zijn vaak zeer bereid om allerlei klussen voor de vereniging te doen. Organiseer iets voor ouderen, je krijgt er veel voor terug!”

Kom in actie met uw bedrijf

Wilt u net als Jacques Parson van Kappé International in actie komen voor ouderen? Ontdek hoe u kunt helpen als bedrijf.