menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

Liefde via BoodschappenPlusBus

BoodschappenPlusBus

Annie Zomerman maakte met haar man altijd leuke uitstapjes. Toen hij overleed, wilde ze niet achter de geraniums gaan zitten. Ze meldde zich aan voor de uitjes van de BoodschappenPlusBus en ontmoette zo zelfs een nieuwe liefde.

Reportage_BPB
Annie en Elte leerden elkaar kennen via de BoodschappenPlusBus

“De BoodschappenPlusBus heeft mij veel goeds gebracht.” Annie Zomerman (84) uit Appingedam zegt het vol overtuiging. In 2007 verloor ze haar man als gevolg van een hersentumor. “Wij trokken er samen altijd veel op uit. Na zijn overlijden, wilde ik nog steeds leuke dingen ondernemen. Maar ik heb zelf geen rijbewijs. Dat maakte het lastig om op pad te gaan. Maar toen ontdekte ik de BoodschappenPlusBus.”

Een bijzondere reis

Samen met andere ouderen maakte Annie met de bus veel gezellige uitjes. Maar het hoogtepunt van al die uitstapjes was wel het reisje naar het waddeneiland Borkum op 4 juli vorig jaar. Op de boot, die vertrok vanaf de Eemshaven, raakte de Appingedamse in gesprek met Elte de Vries uit Uithuizen. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. “Ik kende Elte nog niet. Hij was ook weduwnaar, maar nog niet zo lang. Hij had nog niet zoveel uitstapjes met de BoodschappenPlusBus gedaan. Maar het klikte heel goed. Hij is gezellig en zorgzaam. Ik wilde hem graag vaker zien”, vertelt Annie Zomerman.

‘De Boodschappen-PlusBus heeft mij veel goeds gebracht’
Annie Zomerman (84)

Samen en alleen

Gelukkig dacht de 92-jarige Elte de Vries daar hetzelfde over. Inmiddels zien ze elkaar iedere woensdag, zaterdag en zondag. Daarnaast ondernemen ze zowel samen als apart van elkaar nog leuke uitstapjes met de BoodschappenPlusBus. “Zelf ben ik niet meer zo goed ter been, dus met een uitje waarbij veel wordt gelopen, ga ik niet mee. Dan gaat Elte alleen. Maar vaak gaan we samen. Pas hadden we nog een verrassingsuitje. Dat is altijd erg leuk, want dan weten we vooraf niet waar we naartoe gaan. We gingen uiteindelijk naar een kaasboerderij in Tijnje. Dat was erg gezellig en ook nog leerzaam. Verder zijn we bijvoorbeeld wel eens bij Paleis Het Loo geweest.”

Elte de Vries (92) over de uitjes

“Het is altijd heel gezellig. Ik heb al veel nieuwe mensen leren kennen. En dat ik ook Annie heb ontmoet, is natuurlijk heel fijn. Het is een gezellige, lieve vrouw. Het was geen liefde op het eerste gezicht; maar een liefde die is gegroeid. Nu houden we van elkaar.”

Mee met de bus?

Veel ouderen kunnen niet meer zelfstandig de deur uit om leuke dingen te ondernemen of gewoon boodschappen te doen. Voor hen is er de BoodschappenPlusBus van het ouderenfonds om samen gezellig op pad te kunnen. Lees hier waar de bussen rijden of bel naar 030 656 7774.