menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

‘Mensenmens’ Joop na 8 jaar weer op vakantie

Joop Klute op vakantie

Heeft u al plannen voor de meivakantie? Of misschien stiekem zelfs al de zomer in uw bol? Voor onze Joop Klute was het na 8 jaar weer eens feest: eindelijk weer op vakantie! “Ik weet niet wat ik ervaar!”

De goedlachse Joop Klute (74) wordt volledig in de watten gelegd tijdens een vakantie met het Ouderenfonds. Zijn blijheid is aanstekelijk. ‘Een echt mensenmens’, zoals hij het zelf zegt. Toch ging zijn leven niet altijd over rozen. “Ik verloor 2 keer een echtgenoot. Mijn eerste vrouw overleed bij de geboorte van ons kind. Mijn tweede echtgenoot overleed ook. Nu ben ik alleen. En dat is best wel eens moeilijk.”

Computerles voor 55+’ers

“Ik ben wel eens eenzaam, ja”, gaat Joop verder. “Vooral in de weekenden. Dan heb ik niks te doen.” Joop is lichamelijk gehandicapt. Ondanks dat haalt hij nog zo veel mogelijk uit het leven. “Ik doe best wel wat vrijwilligerswerk. Ik geef bijvoorbeeld computerles aan 55+’ers. Ook organiseer ik sjoelmiddagen en bingo’s in de seniorenflat waar ik woon.”

Bingo op vakantie

Zijn bingo-kennis komt goed van pas tijdens deze vakantie. “Morgen staat er een muziekbingo op het programma! Daar kijk ik naar uit. Ik ben professioneel ‘bingo’er’, haha!” Joop geniet ontzettend van de reis, vertelt hij. “Het is prachtig. Alles is fantastisch verzorgd. Ik werd thuis opgehaald en word aan het eind van de week weer thuisgebracht. En bovenal vind ik het gewoon heerlijk om onder de mensen te zijn.”

Huisje, boompje, beestje missen

De vakantie roept herinneringen op bij Joop. Dubbele gevoelens. “Vroeger gingen we vaak met het hele gezin op vakantie. Naar Griekenland, of Italië. Dat was echt leuk. Ik mis dat gewoon heel erg. Vooral het gezinsleven. Huisje, boompje, beestje. Dat is niet meer.”

Vakantie niet vanzelfsprekend

Ook op vakantie gaan is niet meer vanzelfsprekend voor Joop. “Dat is gewoon heel lastig voor mij, met mijn handicap. En daarnaast heb ik het financieel niet breed. Het is denk ik 8 jaar geleden dat ik voor het laatst op vakantie was. Ik was écht blij verrast toen ik hoorde dat ik mee mocht. Echt zo prachtig!”

Gaat u ook mee op reis?

Het Nationaal Ouderenfonds biedt ouderenvakanties in het binnen- en buitenland. Wilt u ook even helemaal weg van huis, nieuwe plekken ontdekken en in contact komen met leeftijdsgenoten? Onze vakanties zijn afgestemd op uw zorgvraag. Vraag de gratis vakantiegids aan.