menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

‘Laat mij maar op het strand zitten’

Truus Waardenburg van Helvoort (91) was 15 jaar geleden voor het laatst op het strand

“Ik hoef niet te eten, laat mij hier maar tot half 3 zitten. Ik geniet hier zo van! Ik krijg er gewoon tranen van in mijn ogen.” 15 jaar geleden was Truus Waardenburg (91) voor het laatst op het strand. Dankzij de stranduitjes van het Nationaal Ouderenfonds kan ze nu eindelijk weer dicht bij de zee komen.

Truus is geboren en getogen in Rotterdam. “Voor het werk van mijn man verhuisden we met de kinderen naar Bergen. Lekker dichtbij het strand. We gingen er dan ook regelmatig naar toe. Weer of geen weer, dat maakte ons echt niets uit. We gingen altijd het water in en kregen er nooit genoeg van.”

Van een afstandje

Truus is slecht ter been en kan daardoor al jaren niet meer op het strand komen. “Normaal kan ik alleen van een afstandje naar het strand kijken. Ik wilde zo graag weer eens op het zand zelf zijn, dichtbij de vloedlijn. Een paar jaar geleden vroeg ik een vriendin om mij te helpen met mijn rollator het strand op te gaan. Dat durfde ze uiteindelijk toch niet. Er zou maar wat mis gaan…” Dankzij de speciale strandrolstoelen kan Truus nu, na 15 jaar, eindelijk het strand weer eens op.

Dagen tellen

Voor Truus was het lang wachten op dit uitje. “Vorig jaar hoorde ik van de stranduitjes van het Nationaal Ouderenfonds. Dat vrijwilligers je in een strandrolstoel het strand opduwen. Dat leek me zo fantastisch! Maar ik was te laat, toen ik me aanmeldde was het uitje al vol. Dat liet ik me natuurlijk niet nog een keer gebeuren! Nu heb ik bij de telefoon gezeten om me op te geven zodra het kon. Ik wilde dit niet nog een keer missen.” En dan kan ze de tranen toch niet tegenhouden. “Het is zó fijn om weer op het strand te zijn!”

Help je mee?

Zorg dat ouderen zoals Truus niet een jaar hoeven te wachten op een stranduitje! Dit jaar willen we nog meer ouderen meenemen naar zee. Help jij dat mogelijk maken? Steun met een gift!

 

Auteur: Milou Oomens