menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

Iedere dag proosten op het leven

image-2018-02-12

Cor (78) en Mien (77) Laan zijn al 53 jaar getrouwd. “Ja voor de wet zijn wij 53 jaar getrouwd, maar ik kende haar al veel langer hoor!”, grapt Cor. Beiden zijn zeer druk bezig met vrijwilligerswerk. De twee vertellen ijverig wat ze allemaal doen voor de ouderen in hun stad Edam. “Koffieschenken bij de kerk, poetsen bij ouderen thuis, stukjes wandelen, rijden naar bestemmingen en nog veel meer”, vertelt Mien. “We zijn zeg maar all round vrijwilligers”, vult Cor lachend aan.

Een halve eeuw samen gelukkig

Het echtpaar Laan kent elkaar door en door. “Wij zijn al zolang samen. En nog steeds gelukkig. We proosten nog elke dag op het leven. Het glas is bij ons nooit half leeg, altijd halfvol!”

Mensen om je heen

De proostende foto is gemaakt bij het kerstdiner afgelopen december in Volendam. “We kennen bijna iedereen in de zaal. Van de kerk maar ook vooral van vrijwilligerswerk. Je merkt dat er veel behoefte aan is. Het is belangrijk dat je op je oude dag mensen om je heen hebt. En wanneer dat verzamelen van mensen om je heen niet lukt, ben je vaak afhankelijk van anderen. Daarom vinden wij het vrijwilligerswerk zo mooi om te doen. Het inzetten voor een andere vinden wij belangrijk”, legt Cor uit.

Genieten van vrijwilligerswerk

Mien: “Om vanavond iedereen zo blij te zien zorgt ook bij ons voor blijheid. Leuk om te zien hoe iedereen aan de praat gaat met elkaar. Onbekend maakt namelijk vaak onbemind. Wij genieten van zo’n avond, maar ik geniet nog meer van dat de anderen genieten.”

Het aanvullen van elkaars zinnen en het praten in wij-vorm laat zien dat de 53 jaar huwelijk voor het echtpaar Laan nog maar het begin is. Ze vertellen dat zij hun vrijwilligerswerk zeker gaan doorzetten. Om ervoor te zorgen dat saamhorigheid blijft bestaan en om de dag van ouderen met een klein gebaar toch leuker te maken.

Kom ook in actie

Wil jij ook wat betekenen voor een oudere? Kijk eens naar onze vrijwilligersvacatures en draag bij aan een leukere dag.