menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

Goedgemutste breiclub

katja en elly mutsjes

Elke woensdagochtend zitten Elly (65) en Katia (69) trouw met de breinaalden in hun handen. Ze toveren heel wat wol om tot prachtige kunstwerkjes. En daarbij is het heel erg gezellig bij Samen Breien van het Ouderenfonds. Elly: “We praten écht over van alles en we lachen ontzettend veel!”

Elly en Katia zetten zich met hun Samen Breien club in De Bilt graag in voor anderen. Daarom breien ze bijvoorbeeld ieder jaar mutsjes voor de Goedgemutste Breicampagne. Met deze campagne van innocent halen we samen geld op voor eenzame ouderen.

Wist u dat u ook mutsjes kan breien voor het goede doel? Gewoon lekker thuis op de bank of door u aan te sluiten bij een Samen Breien club van het Ouderenfonds.

Van alleen thuis naar de club

Elly Lucassen (65) en Katia Nieuwenhuizen (69) waren beiden altijd al fanatieke breiers. Maar in je eentje thuis op de bank, dat ging vervelen. Daarom sloten ze zich 4 jaar geleden aan bij een breiclub van het Ouderenfonds. Elly: “Vroeger deed ik het altijd in mijn eentje en zat ik veel alleen thuis. Nu kan ik mijn hobby delen. En ik vind het gaaf dat ik met mijn hobby een ander kan helpen.” Katia sloot zich om dezelfde reden aan. “Ik heb altijd veel gehandwerkt. Ik weet niet of ik creatief ben, maar ik vind het in ieder geval wel ontzettend leuk om te doen! Maar bij de breiclub is het motiverender. Ik vind het leuk om andere mensen te helpen met mijn breiwerk.”

Je ei kwijt

Elly en Katia gaan elke week met heel veel plezier naar de breiclub. De dames kletsen heel wat af. Elly: “We praten over politiek, onze kleinkinderen en de dingen die we gebreid hebben. Eigenlijk over alles.” Katia: “Soms praten we over de minder leuke dingen. Bijvoorbeeld een zieke echtgenoot, of dat er iemand overleden is. We luisteren altijd goed naar elkaar. In deze club kan je altijd je ei kwijt.”

Goedgemutst

Momenteel zijn Katia en Elly hard bezig met mutsjes breien voor op de smoothies van innocent. Van elke verkochte smoothie gaat er 20 cent naar het Ouderenfonds. Katia: “Ik heb tot nu toe al 30 mutsjes gemaakt. En we hebben nog tot december de tijd, dus ik ben van plan er nog veel meer te maken. Thuis brei ik ook gewoon door!” Vorig jaar deden Elly en Katia ook mee met de campagne. Elly: “We hebben toen zo ontzettend veel mutsjes gebreid, ik denk wel 150! Het geeft een voldaan gevoel dat ik op deze manier andere ouderen kan helpen.”

Brei of haak ook mee

Wilt u ook uw creativiteit uiten in de vorm van kleurrijke mutsjes? Brei/haak mee voor de Goedgemutste Breicampagne. Of doe mee met Samen Breien en meld u aan bij een breiclub bij u in de buurt!