menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

Een cadeautje voor de wethouder

Nationale Ouderendag - Jocko Rensen

“Het mooie van echt contact is dat je een kijkje neemt door de ogen van de ander.” Jocko Rensen (49) is wethouder in Houten. Op Nationale Ouderendag 2014 vervulde hij de wens van mevrouw Linnebank. Hij hield er een bijzonder cadeau aan over: vriendschap.

Wilt u, net als Jocko Rensen, de wereld eens met andere ogen bekijken? Vervul een wens op Nationale Ouderendag, 2 oktober 2015. Bekijk de wensen bij u in de buurt.

Meer dan een uurtje

Jocko Rensen was pas 6 maanden wethouder toen hij werd gevraagd om Nationale Ouderendag te openen. Rensen koos de wens van mevrouw Linnebank (97): een tour door het nieuwe Houten. Het golfkarretje stond al klaar en de wethouder had een uur in zijn agenda gereserveerd. Maar het bleef niet bepaald bij dat ene uurtje.

Generatieloos

Mevrouw Linnebank woont al 20 jaar in een woonzorgcentrum in Houten. “Ze is altijd heel actief en mondig geweest, maar heeft nu veel moeite met het feit dat het leven langzamer gaat.” Linnebank zegt niet graag een afspraak af, want ze is een erg trouw persoon volgens Rensen. “Ze is zo puur en zo eerlijk. Een dergelijk contact is generatieloos.”

De klik was er

“De wens maakt het gemakkelijk om contact te maken. Daarna moet je er zelf aan werken. De klik met iemand is belangrijk voor het houden van contact.” En die klik was er tussen hem en mevrouw Linnebank zeker. “Ik ga eens in de drie weken bij haar op de thee.” Mevrouw Linnebank en Rensen praten over het weer, hoe het gaat met elkaar, maar ook over thema’s als de eenzaamheid rond de feestdagen en de verandering in de zorg. Voor hem is het bijkletsen met mevrouw Linnebank echt even een oplaadmoment. “We leren elkaar echt kennen. We zien elkaar gedurende het hele jaar, in alle facetten.”

Echt contact

“Het mooie van echt contact is dat je een kijkje neemt door de ogen van een ander.” Rensen houdt van mensen en van contact. “Ik leer van mevrouw Linnebank. Je wordt door zo’n dergelijk contact rijker als mens. De Nationale Ouderendag heeft mij een nieuwe en bijzondere vriendschap opgeleverd. Dat gun ik iedereen!”

Vervul een wens op Nationale Ouderendag

Meer dan duizend ouderen hebben hun wens ingestuurd voor Nationale Ouderendag 2015. Wilt u een oudere de dag van zijn of haar leven bezorgen? Bekijk hoe u een wens op Nationale Ouderendag in vervulling kunt laten gaan.