menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

‘De BoodschappenPlusBus is ideaal’

Anton en Betsie van Dreumel gaan een paar keer per week mee met de BoodschappenPlusBus in Limburg

Anton (80) en Betsie (79) van Dreumel zijn grootverbruikers van de BoodschappenPlusBus. “Wij gaan een paar keer per week mee met de bus. De BoodschappenPlusBus is ideaal!” Ontdek waarom Betsie en Anton zo enthousiast zijn.

Meer dan welkom

Betsie en Anton rijden al vanaf dag 1 mee met de BoodschappenPlusBus. “Wij gaan zelden met een gewone bus of trein. Ik loop moeilijk en mijn man is slechtziend, dus dan is dat erg onhandig. Eerder hadden we een eigen 45-kilometerwagentje. Maar die hebben we de deur uit gedaan. De BoodschappenPlusBus is daarom meer dan welkom.”

Lokale ritten

Betsie en Anton stappen wel 3 tot 4 keer per week op de BoodschappenPlusBus. “We gebruiken de bus voornamelijk om makkelijk boodschappen te doen en naar het ziekenhuis te gaan. Ook brengt de bus ons naar mijn zus in Blerick. De BoodschappenPlusBus is erg geschikt voor lokale ritten: je belt ze op en voor je het weet sta je op de plaats van bestemming.”

Verschil met openbaar vervoer

“We merken een groot verschil met het gewone openbaar vervoer. De BoodschappenPlusBus komt je voor de deur ophalen en brengt je ook weer thuis. Als we boodschappen hebben gedaan, helpen de vrijwilligers ook nog mee met het sjouwen van de tassen. Makkelijker kunnen we het niet krijgen. Wat wil een mens nog meer?”

BoodschappenPlusBus bestaat 10 jaar

Dit jaar bestaat de BoodschappenPlusBus 10 jaar. Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen ouderen als Betsie en Anton makkelijk boodschappen doen of naar het ziekenhuis. De BoodschappenPlusBus rijdt in ruim 80 plaatsen in Nederland. Laat nog meer ouderen het gemak van de BoodschappenPlusBus ervaren met een jubileumgift.