menu Terug naar boven

Welkom op de website van het Ouderenfonds.
Maak hieronder uw keuze om door te gaan.

Of ga direct naar

Babbelaar Bep krijgt iedere week telefoon

mevrouw pals wordt iedere week gebeld door de Zilverlijn

“Het geeft mij weer goede moed! Het zorgt voor afleiding en voor gezelligheid.” Bep Pals-Sylvester (79) wordt wekelijks gebeld door de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds en geniet elke keer weer van het gesprek.

Babbelaar Bep

“Ik kijk altijd uit naar het telefoontje. Dit is het belletje van de week, waar ik echt op zit te wachten.” Bep is een echte babbelaar. De gesprekken die zij heeft zijn altijd een genot. “Ik heb weleens recepten uitgewisseld of we hebben het over mijn hobby’s. Ze vragen vaak of je nog iets leuks gaat doen of wat je die week hebt gedaan. Ze zijn altijd heel benieuwd naar je verhalen en dat doet mij goed.”

“Ik verloor mijn man in 1999 en mijn enige dochter 4 jaar terug. Daardoor voel ik mij zeker weleens eenzaam. Door mijn belmoment met de Zilverlijn heb ik weer aanspraak. Het breekt de week!”

Op pad

Bep, een echte Amsterdamse, probeert er nog zoveel mogelijk op uit te gaan. “Ik probeer vaak op pad te gaan. Anders zit ik hier in mijn eentje maar te verzuren. Ik ben niet gemaakt om de hele dag thuis te zitten. Maar dan denk ik wel vaak: ‘waar moet ik naar toe?’ Dan ga ik even een blokje om, om buiten te zijn en onder de mensen te komen.”

Hoe ouder hoe gekker

Bep zorgt ervoor dat ze meegaat met de tijd. “Ik zit als oud wijf gewoon op Facebook hoor. Echt, ik vind dat hartstikke leuk. Ik ben wel in voor een geintje. Hoe ouder hoe gekker! Ik probeer zoveel mogelijk mee te gaan. Ik krijg af en toe hulp met uitleg over mijn laptop van studenten die naast mij wonen. Dat is heel fijn. Eerst dacht ik wel bij mijzelf ‘moet ik als oudje naar jullie snotneuzen luisteren?’ maar ja ze hebben wel altijd gelijk”, lacht ze.

Waardevol

“Ik vind de Zilverlijn zeker iets waardevols in mijn leven. Zonder de Zilverlijn zit ik hier alleen. Je ziet en hoort niemand, daar word ik niet blij van. Ik ben er heel enthousiast over dus blijf ik het anderen aanraden.” Op de vraag: ‘wat voelt u wanneer u de hoorn er weer op legt?’ antwoordt Bep heel gevat. “Nou dan voel ik mijn hand op de hoorn.” Ze vervolgt met: “Nee zonder grapjes, ik voel mij altijd heel fijn na een gesprek.”

De Zilverlijn

De Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds brengt een oudere zoals Bep een moment van aanspraak. Wij zoeken vrijwilligers die vanuit huis willen bellen voor de Zilverlijn. Wil jij iets betekenen voor een oudere en wekelijks een dagdeel hieraan besteden? Bekijk dan hier de vacature.