Hugo Borst en Nationaal Ouderenfonds starten meldpunt Trots op Ouderenzorg

Wat gaat er wél goed in de ouderenzorg? Wat maakt u trots op de ouderenzorg? Of met welk idee kunnen we de ouderenzorg verbeteren? Deel uw verhaal! Met alle verhalen gaan wij naar politiek Den Haag.

Meldpunt Trots op Ouderenzorg

Samen met Hugo Borst en Carin Gaemers opent het Nationaal Ouderenfonds het meldpunt Trots op Ouderenzorg. Hier verzamelen we positieve verhalen over de ouderenzorg. Wat gaat er goed? Welk verpleeghuis is een voorbeeld voor andere verpleeghuizen? Welke gemeente zet zich in voor ouderen? Welk woonzorgcentrum verdient een pluim en waarom? Of hoe denkt ú dat de ouderenzorg beter kan of moet? Ga naar het meldpunt Trots op Ouderenzorg.

Positieve verhalen ouderenzorg

We horen veelal negatieve verhalen in de media over de ouderenzorg. Van plascontracten tot pyjamadagen; we zien het allemaal voorbij komen. Uiteraard betekent dat niet dat het óveral kommer en kwel is. Wij gaan daarom juist op zoek naar de positieve verhalen over de ouderenzorg. En daar hebben we uw hulp bij nodig.

U kunt uw verhaal op 3 manieren delen:

  1. Vertel uw verhaal online via het Meldpunt Trots op Ouderenzorg
  2. Bel onder kantoortijden 0800 1325 (gratis)
  3. Mail uw verhaal naar ouderenombudsman@ouderenfonds.nl

We roepen alle mantelzorgers, ouderen, familieleden en zorgprofessionals op om mee te doen. Uiteraard worden alle verhalen vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt.

Toekomst ouderenzorg

De verhalen worden gebundeld in een witboek en na de Tweede Kamerverkiezingen aangeboden aan politiek Den Haag, ter inspiratie en als leidraad voor de ouderenzorg in Nederland.

“Vertel ons hoe het ook kan en wat ervoor moet gebeuren. Wie weet zorgt uw verhaal nou net voor die omslag die zo hard nodig is!”, zegt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds.

Laat van u horen en vertel waarom u trots bent op de ouderenzorg.