Mevrouw Joke van Steenderen
Bij zo`n uitje wordt veel voor je geregeld, daarom ging ik mee. Anders heb ik te weinig energie om zoiets te ondernemen.
Joke van Steenderen

Ik woon nog altijd zelfstandig in mijn woning op Kanaleneiland in Utrecht. Hier woon ik al bijna mijn hele leven. Mijn man is helaas 25 jaar geleden overleden en sindsdien doe ik vrijwel alles alleen. Ik krijg hulp maar kook nog altijd zelf en doe nog zelf het huishouden.

Dansles geven op je 82e , daar heb ik bewondering voor!

Bewondering

Vroeger woonde ik samen met mijn ouders en zus in deze wijk. Ik zie mijn zus niet vaak meer omdat zij in het buitenland woont. Mijn zus danste vroeger in het Nationaal ballet en woont daarom nu in Berlijn. Ze is 82 jaar en geeft nog steeds dansles aan mensen die dat willen. Daar heb ik heel veel bewondering voor. Zelf kan ik dat niet meer. Ik maak gebruik van een rollator en kan zelf niet meer zo makkelijk uit de voeten.

Je merkt toch dat de jaren een beetje gaan tellen. Ik voel me nog steeds 25 jaar, maar het lichaam wil niet meer altijd he. De boodschappen en het huishouden kan ik nog wel zelf doen. Eén van mijn twee zoons komt één keer in de week een kopje koffie drinken en doet dan ook meteen een aantal zware boodschappen die ik zelf niet meer kan doen.

Vermoeiend eropuit te gaan

Ik onderneem zelf niet veel meer, dat is erg vermoeiend namelijk. Ik heb geen eigen vervoer meer en omdat lopen moeilijker is, heb ik vaak hulp nodig. Dat is wel een drempel merk ik, je wilt niet altijd dezelfde mensen vragen om iets voor je te doen. Het zorgt er wel voor dat je weinig mensen ziet zo door de week heen.

Wonen in een tent

Toen ik hoorde van het stranduitje en dat alles dan ook voor je geregeld wordt, ben ik meegegaan. Anders heb ik te weinig energie om zoiets te ondernemen. Wat was dat heerlijk! Ik heb zo genoten van het van de heerlijke zeelucht en het strand. Het deed mij denken aan de tijd dat ik samen met mijn man en zoons in Katwijk woonde. We hebben daar ruim 10 jaar gewoond en hebben daar een heerlijke tijd gehad. Eerst woonden we in een tent, later in een caravan en uiteindelijk hadden we een heerlijk huis vlakbij het strand.

Het stranduitje heeft mij zoveel goed gedaan. De gezelligheid en het uitzicht. Ik ben zelfs een klein stukje het strand op geweest. Ik zou best wel vaker mee willen met een uitje. Zeker als we naar het strand gaan.