Corry Vermeer genoot op het strand
Zo`n uitje geeft echt nieuwe energie zodat je de dagen die iets moeilijker zijn, weer aankunt.
Corry Vermeer

Ik heb de oorlog van dichtbij meegemaakt, dat heeft veel impact op je. Tijdens de oorlog heb ik mijn moeder verzorgd. Zij was ernstig ziek en mijn vader en broer moesten naar Duitsland. Ik was de enige die haar kon verzorgen. Het was zeker niet makkelijk in die tijd. Hard werken, veel armoede en die onzekerheid, je wist nooit wat er nu weer ging gebeuren. Ik was 15 toen de oorlog eindelijk voorbij was.

Jong verliefd en getrouwd

Net na de oorlog leerde ik mijn man kennen. Ik was toen nog erg jong maar als je verliefd bent dan en het voelt goed, dan ga je er voor. We zijn behoorlijk snel getrouwd, dat ging zo in die tijd. We hebben samen twee zoons en een dochter. Helaas is mijn man al op 57 jarige leeftijd overleden. Als gezin deden we altijd veel leuke dingen. We zijn vaak op vakantie geweest naar Duitsland en waren heel hecht.

We zijn ook naar één van de stranduitjes in Kijkduin geweest. Wat was dat super!

Moeilijke tijd

Toen de kinderen het huis uit, gingen we vaak samen met een vriendin en haar man op vakantie. Later zijn onze beide mannen overleden en deden we samen leuke dingen. Helaas is zij al een aantal jaar overleden, dat was een moeilijke tijd, we hebben zoveel gedeeld samen.

Gelukkig had ik veel steun aan mijn kinderen. Ze zijn wel druk maar maken ook tijd voor mij. Ik vond wel dat ik zelf ook weer op pad moest, alleen is ook maar alleen.

Ik voel me nog veel te jong om achter de geraniums te zitten.

Nu onderneem ik uitstapjes met de neef van mijn man. We hebben altijd goed contact gehad. Vroeger zagen we elkaar regelmatig samen met onze gezinnen. Nu spreken we soms af, drinken een kop koffie en kletsen even bij.

Uitstapjes met het Ouderenfonds

Daarnaast maken we ook samen uitstapjes met het Ouderenfonds. We zijn naar de Jersey Boys geweest. Dat vond ik zo geweldig! Ik heb echt genoten van de musical en de ambiance. Dat geeft echt nieuwe energie zodat je de dagen die iets moeilijker zijn, weer aankunt.

We zijn ook naar één van de stranduitjes in Kijkduin geweest. Wat was dat super! Alles was heel goed geregeld en verzorgd. Ik heb echt genoten van deze heerlijke dag! Tijdens het stranduitje kwam ik mensen tegen die vroeger bij mij om de hoek hebben gewoond. Ik vond het echt leuk!