De heer de Bie beleefde een onvergetelijke stranddag
Ook al ben ik nog erg actief, op het strand kom je niet meer zo vaak. Zonder auto is dat echt een onderneming.
Johann de Bie

Ik woon al mijn hele leven in de omgeving van Utrecht. Samen met mijn vrouw hebben we hier onze kinderen opgevoed. Mijn kinderen komen me gelukkig nog af en toe bezoeken of ik ga bij hen op bezoek. Dan eten we samen wat. Of we gaan met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen een dagje weg. Ik kan daar heel erg van genieten. Ik merk wel dat ze hun eigen leven hebben. Ze zijn er natuurlijk niet iedere dag. Daarom probeer ik zelf actief te blijven.

Actief bezig

Ik fiets veel en ik ben al 15 jaar actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Onlangs heb ik de collecte geregeld in Lunetten. Als er iets is mogen ze mij altijd bellen. Ik ben blij dat ik mijn handen voor hen uit de mouwen kan steken.

Ook al heb je kinderen, ze zijn er niet iedere dag. Dus moet je actief blijven.

Reizen

Samen met mijn vrouw heb ik veel gereisd naar alle delen van de wereld. Dat is echt een voorrecht hoor, we hebben zoveel mooie plekken gezien. Andere culturen, prachtige natuur. Daar kan ik nog echt naar terug verlangen. Helaas is mijn vrouw ruim drie jaar geleden overleden. Een heftige en verdrietige tijd, we waren al zo lang samen. Binnenkort ga ik samen met mijn aangetrouwde nicht voor twee weken naar Spanje om een andere nicht op te zoeken. We hebben vroeger bij elkaar op de lagere school gezeten. Een aantal jaar later is zij met mijn neef getrouwd. Met onze gezinnen trokken we veel met elkaar op. Nadat onze beide partners zijn overleden, zien wij elkaar nog geregeld en ondernemen we samen leuke dingen en praten over ditjes en datjes.

Mee met uitjes

We gaan ook samen mee met uitjes van het Ouderenfonds. Ik kan heel erg genieten van deze uitstapjes. Laatst zijn we mee gegaan naar het strand. Het was heerlijk om weer bij de zee en op het strand te zijn. Ook al ben ik nog erg actief, op het strand kom je niet meer zo vaak. Zonder auto is dat best een onderneming. Tijdens zo’n uitje ontmoet je nieuwe mensen of oude bekenden. Het is leuk dat je elkaar dan bij zo’n evenement tegenkomt. Ik probeer andere ouderen ook enthousiast te maken voor de uitjes. Het is goed georganiseerd met vrijwilligers, eten, rolstoelen voor mensen die dat nodig hebben. Daardoor is het echt een uitkomst als je zelf wat minder mobiel bent of wat hulp nodig hebt.