Telefonische ondersteuning van mantelzorgers

Het Nationaal Ouderenfonds biedt mantelzorgers van ouderen met dementie telefonische ondersteuning. We bespreken samen wat de vraag van de mantelzorger is. We leggen de nadruk op de emotionele en sociale kant van dementie en het mantelzorgen. Hierbij kijken we naar de positieve kant: wat kan er nog wél? Waar wordt je blij van en waar wordt je naaste blij van? Hoe kunnen we hier de voordelen uit halen? Om meer tijd vrij te maken voor positiviteit helpen wij je ook bij het organiseren van praktische oplossingen. Het doel is dat mantelzorgers én de oudere met dementie met deze coaching een positieve impact ervaren in hun leven.

Iets voor u? Bel 088 3442000 voor meer informatie of een gesprek.

Waarom mantelzorgondersteuning van het Nationaal Ouderenfonds?

  • Met deze ondersteuning hoeft u het niet alleen te doen
    Het voorkomen en bestrijden van eenzaamheid onder ouderen is één van de speerpunten van het Nationaal Ouderenfonds. Met deze coaching vullen wij dit ook in voor vaak de belangrijkste mensen om de ouderen heen: de mantelzorger. Bij (grote) eenzaamheid is er de mogelijkheid om u als mantelzorger te koppelen aan een vrijwilliger van het Ouderenfonds binnen Match.

 

  • Deze ondersteuning richt zich op positieve ervaringen
    Het Nationaal Ouderenfonds geeft veel aandacht aan positieve ervaringen. We focussen niet op wat er niet meer kan, maar op wat wél mogelijk is. Gaat het over mantelzorgers, dan gaat het vaak over de (over)belasting en de negatieve impact op het leven. In deze ondersteuning geeft het Nationaal Ouderenfonds daarom aandacht aan de positieve ervaringen van mantelzorg bij dementie. Want met de telefonische coaching kunnen wij u als mantelzorgers vertrouwen meegeven, zodat u meer kunt genieten van de waardevolle momenten en de relatie.

 

  • Deze telefonische ondersteuning is praktich
    Het ontbreekt mantelzorgers (van ouderen met dementie) vaak aan tijd en energie om nieuwe (technologische) hulpmiddelen te leren kennen en in te zetten. Online ondersteuning kost veel investering in tijd. Het ‘ouderwetse’ telefonisch contact is dan een welkome aanvulling op het aanbod in mantelzorgondersteuning. U kunt met onze ondersteuning thuis eenvoudig, met behoud van eigen regie een hulplijn inschakelen.

 

Bel 088 3442000 voor meer informatie of een gesprek.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI