De zomer is voor veel mensen iets om naar uit te kijken. De zon straalt, terrassen en parken bruisen en iedereen is vrolijk. Maar wist u dat veel ouderen zich in de zomer juist extra eenzaam voelen?

Ik heb normaal al weinig aanspraak. En in de zomer nog minder. Iedereen is met vakantie, je hoort geen buren, geen verkeer, geen kinderen op straat – niets. Het valt niet mee om alleen te zijn in die stilte.

Veel ouderen, zoals Marian Kleijheeg (70), zitten noodgedwongen binnen met dit mooie weer. Er is minder aandacht voor hen, want familie en zorgverleners zijn op vakantie. En op pad gaan in je eentje is vaak niet makkelijk.

Gelukkig kan mevrouw Kleijheeg haar eenzaamheid soms even vergeten: ze haalt haar hart op tijdens stranduitjes van het Ouderenfonds. “Als ik naar de zee kijk, valt er een last van mijn schouders. De zee geeft me rust. Het valt niet altijd mee om alleen te zijn. Ik houd van gezelligheid.”

Ik kom bijna nooit bij zee. In mijn eentje gaat dat niet. Een stranduitje met het Ouderenfonds is heel leuk. Je hebt gezelligheid en kan samen lunchen en kletsen. Thuis zit ik altijd alleen aan tafel. Met zo’n uitje ben je als ouderen onder elkaar. En de vrijwilligers zijn heel aardig en behulpzaam.

Ontsnappen uit de eenzaamheid

Na zo’n uitstapje kan mevrouw Kleijheeg er weer even tegenaan. En dat is waar we het voor doen. Dit jaar willen we minstens 3.500 mensen helpen ontsnappen aan de eenzaamheid. Gelukkig krijgen we hulp
van honderden liefdevolle vrijwilligers. Maar we hebben ook u hard nodig.

Doneer een stranduitje

Elk stranduitje kost € 40. Dat is inclusief locatie, strandrolstoel, hapje, drankje, live muziek en vooral: gezelligheid. En uw bijdrage draagt ook bij aan andere projecten en diensten voor eenzame ouderen. Schenkt u een ouder iemand een uitstapje uit de eenzaamheid? Alvast bedankt namens al die ouderen!