Veel ouderen kunnen niet of moeilijk zelfstandig de deur uit. De BoodschappenPlusBus biedt uitkomst. Tilly Jansen (74) weet wat eenzaamheid is. Een jaar geleden verloor ze haar man en nu woont ze alleen. Daarom gaf ze zich op voor een uitje met de BoodschappenPlusBus.

Door de BoodschappenPlusBus ontmoet ik mensen die eenzaam zijn, net als ik. We begrijpen elkaar en delen onze verhalen. Dat is echt ontzettend fijn. Het eerste uitje was best wel spannend. Maar ik stapte in de bus en het was alsof ik een warme deken om me heen kreeg. Ik heb me meteen opgegeven voor het volgende uitje, samen met een dame die ik op de bus ontmoette!

Uitstapjes uit de eenzaamheid
Gewoon even boodschappen doen of een uitje maken. Voor de meeste mensen is het de gewoonste zaak van de wereld. Maar veel ouderen kunnen niet meer zo makkelijk alleen de deur uit. Met de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen samen op pad. Vrijwilligers halen de ouderen op en brengen ze weer thuis. Veel passagiers die elkaar op de bus ontmoeten, zien elkaar daarna ook op andere momenten.

10 jaar BoodschappenPlusBus
De BoodschappenPlusBus bestaat 10 jaar! In 10 jaar tijd heeft de bus zich bewezen als een succesvol middel in de strijd tegen eenzaamheid. Ieder jaar stappen zo’n 20.000 ouderen op de bus. Hierdoor voelen zij zich een stuk minder eenzaam. Helpt u ouderen zoals mevrouw Jansen aan zo’n grote glimlach? Steun met een jubileumgift.

Wat kost een ritje met de BoodschappenPlusBus?

  • De aanschaf van een bus kost bijvoorbeeld €57.000.
  • Een ritje naar de bingo of supermarkt kost circa €3.
  • Een ritje naar een leuk uitje varieert van €12 tot €30, inclusief toegangskaartje.

Help meer ouderen
Er rijden meer dan 80 BoodschappenPlusBussen in Nederland. De bus rijdt vrijwel dagelijks. Hiermee helpen we zo’n 20.000 ouderen. Het Ouderenfonds wil graag nog meer ouderen bereiken met de BoodschappenPlusBus en andere projecten. Helpt u mee?

In april ga ik weer mee met een uitje. Bij het vorige uitstapje in januari kon ik niet mee. Het was vol. Jammer dat er niet meer busjes zijn. Maar niets ten nadele van de BoodschappenPlusBus hoor! Ik vind het ontzettend fijn dat ik mee mag, echt!