Veel ouderen kunnen niet of moeilijk zelfstandig de deur uit. De BoodschappenPlusBus biedt uitkomst. Gerrit Konijnenberg (90) is vaste klant van de BoodschappenPlusBus. Zijn vrouw overleed 3 jaar geleden en hij mist vaak iemand om tegen te praten. 

Vroeger gingen mijn vrouw en ik minimaal 2 keer per week samen een dagje weg. Dat gaat nu niet meer. De BoodschappenPlusBus is een fijn alternatief. In de bus heb ik gezelschap. Het is altijd zo ontzettend gezellig! We lachen en praten over van alles en nog wat. Ik heb al heel wat dingen gezien en bezocht met de BoodschappenPlusBus. Zo lang als het kan blijf ik meegaan!

Uitstapjes uit de eenzaamheid
Gewoon even boodschappen doen of een uitje maken. Voor de meeste mensen is het de gewoonste zaak van de wereld. Maar veel ouderen kunnen niet meer zo makkelijk alleen de deur uit. Met de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen samen op pad. Vrijwilligers halen de ouderen op en brengen ze weer thuis. Veel passagiers die elkaar op de bus ontmoeten, zien elkaar daarna ook op andere momenten.

Wat kost een ritje met de BoodschappenPlusBus?

  • De aanschaf van een bus kost ongeveer €60.000.
  • Een ritje naar de bingo of supermarkt kost circa €3.
  • Een ritje naar een leuk uitje varieert van €12 tot €30, inclusief toegangskaartje.

Help meer ouderen
In 90 gemeentes in Nederland rijden BoodschappenplusBussen. De bus rijdt vrijwel dagelijks. Hiermee helpen we zo’n 25.000 ouderen. Het Ouderenfonds wil graag nog meer ouderen bereiken met de BoodschappenPlusBus en andere projecten. Tovert u een glimlach op het gezicht bij ouderen zoals meneer Konijnenberg? Help mee! Dank voor uw gift.