Een kaartje op de mat of een brief in de bus: het is altijd leuk om post te krijgen. Het Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact.

Aanmelden voor Schrijfmaatje

Meedoen met Schrijfmaatje? Meld je aan!

Hoe werkt Schrijfmaatje?

Vindt u het fijn om post te ontvangen? Een briefje of kaartje in de brievenbus te vinden? Of lijkt het u leuk om een oudere te verblijden met post? Goed nieuws! Met Schrijfmaatje koppelen we ouderen en vrijwilligers aan elkaar. De oudere geeft zijn of haar verzoek aan ons door: alleen post ontvangen, of post ontvangen én ook versturen. Dit verzoek komt in een online wensenoverzicht te staan. Vrijwilligers en schoolklassen kunnen zich hiervoor aanmelden. Het Ouderenfonds maakt een match en het postcontact kan beginnen!

Voor wie is Schrijfmaatje?

  • Voor ouderen die het fijn vinden om geregeld een kaart of brief te ontvangen – en eventueel ook zelf post te versturen. Bij opgave kunt u kiezen uit beide opties (alleen post ontvangen of post ontvangen én versturen).
  • Voor vrijwilligers (18+) die een oudere geregeld een kaart of brief willen sturen.
  • Woonzorginstellingen die voor een groep ouderen post willen ontvangen.
  • (Basis)scholen die éénmalig of structureel kaarten willen sturen naar ouderen in woonzorginstellingen.
  • Het Ouderenfonds zorgt voor de perfecte match!

Let wel: Kaarten en postzegels zijn voor eigen kosten. Er is geen controle op de inhoud van de post.

Schrijfmaatje voor woonzorginstellingen

Kent u een oudere in uw woonzorginstelling die graag één op één contact wil met een Schrijfmaatje? Of is er een groep bewoners die gezamenlijk post wil ontvangen? Er is veel mogelijk. Als medewerker kunt u een account aanmaken op mijn.ouderenfonds.nl. Noem in de motivatie de naam van uw instelling of organisatie. Wanneer een medewerker uw account heeft bekeken, kunt u een of meerdere wensen aanmaken. In de wens beschrijft u voor wie de post bedoeld is (een groep of een individuele oudere), hoe vaak u post wil ontvangen en welke onderwerpen de interesse van de ouderen hebben. Ook kunt u aangeven of de ouderen wel of niet kunnen terugschrijven. Het Ouderenfonds zoekt vervolgens een of meer passende Schrijfmaatjes. Een wens is gemiddeld binnen een week vervuld, omdat er veel vrijwilligers zijn die willen schrijven. Meedoen aan Schrijfmaatje is gratis, kaarten en postzegels zijn voor eigen rekening.

Heeft u een vraag of wilt u flyers ontvangen? Stuur een e-mail naar schrijfmaatje@ouderenfonds.nl

 

Aanmelden voor Schrijfmaatje

Meedoen met Schrijfmaatje? Meld je aan!

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI