Dit bereiken we samen met u

Geen enkele oudere hoeft zich ongewild alleen te voelen. Samen met vrijwilligers en donateurs zetten we ons daarvoor in. We delen graag wat we dankzij uw steun voor elkaar kregen in 2019.

Ouder worden doe je samen

Oud worden wil iedereen, maar oud zijn is niet altijd gemakkelijk. Veel ouderen zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Nederland vergrijst en het aantal ouderen groeit aanzienlijk de komende jaren. Statistisch gezien betekent dit dat ook het aantal eenzame ouderen zal groeien.

Het Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn. Wij stimuleren ouderen om bewust sociaal actief te blijven. Zo blijven ze verbonden met anderen en kunnen van betekenis zijn. En we inspireren de maatschappij om een leeftijdsvriendelijke samenleving te zijn.

Mooie resultaten in 2019

Dankzij uw steun hielpen we afgelopen jaar tienduizenden ouderen. Een greep uit onze resultaten in 2019:

  • Er zijn 103 BoodschappenPlusBussen op de weg. Ruim 30.000 ouderen doen samen hun boodschappen of gaan een onbezorgd dagje uit.
  • Ruim 3.400 ouderen genieten in 2019 dankzij het Ouderenfonds van een dagje strand.
  • OldStars Sport lanceert maar liefst 6 nieuwe spelvormen.
  • Het Ouderenfonds start met 3 nieuwe projecten: Schrijfmaatje, Welkom Online en De Derde Helft.
  • 8.267 vrijwilligers zetten zich actief in voor ouderen. Zij bellen ouderen op, rijden de bus of runnen een breiclub.

Jaarverslag Nationaal Ouderenfonds 2019

Dit is slechts een kleine greep uit de resultaten van het Ouderenfonds. Met uw tijd, gift of actie maakt u het verschil voor ouderen die zich eenzaam voelen. Dank u wel!

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI