Stranduitje Kijkduin Ouderenfonds

U zet zich in voor eenzame ouderen. Net als vele vrijwilligers, bedrijven, scholen en fondsen. Daarom delen we graag wat we dankzij uw steun voor elkaar kregen in 2015.

Onze ouderen

In Nederland leven ontzettend veel ouderen die zich eenzaam voelen. 1 miljoen mensen! Eigenlijk is het zo’n groot getal dat het moeilijk is om er een voorstelling van te maken. Of toch niet? Want in iedere wijk en in iedere straat wonen eenzame ouderen. Dus ook bij u in de buurt.
Ouderen zoals mevrouw Veldmeijer (89). Iedereen om haar heen is overleden en de ‘aardige dames’ van de wijkverpleging zijn zo druk dat er amper tijd overblijft voor een gesprek. Of mevrouw Walraven (85) die na een verhuizing eigenlijk niemand meer kende. “Dan voel je je soms best afgesloten van de wereld. En alleen thuis, ga ik te veel nadenken.”

Ons doel

Het bestrijden van eenzaamheid en het bevorderen van zelfredzaamheid vormt het hart van het werk van het Nationaal Ouderenfonds. Daarom zetten we ons iedere dag in voor ouderen zoals mevrouw Veldmeijer en mevrouw Walraven.

Mevrouw Veldmeijer wordt gebeld door Zilverlijn

In 2015 lanceren we de Zilverlijn: een speciale beldienst voor eenzame ouderen. Mevrouw Veldmeijer is een van de 250 ouderen die nu wekelijks wordt gebeld voor een luisterend oor of een gezellig praatje. “Iedere keer is het gezellig. Ik kijk echt uit naar het telefoontje”, vertelt ze. De Zilverlijn wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en KPN Mooiste Contact Fonds. In 2016 breiden we samen flink uit.

Mevrouw Walraven stapt op de BoodschappenPlusBus

“Dankzij de BoodschappenPlusBus kan ik weer de deur uit en ontmoet ik veel nieuwe mensen”, vertelt mevrouw Walraven (85). In 2015 stappen 48.000 ouderen op de BoodschappenPlusBus. Door heel het land rijden 80 bussen. Dit aantal breiden we in 2016 verder uit.

Onze resultaten

Dankzij uw steun helpen we afgelopen jaar tienduizenden ouderen. Bijvoorbeeld met de Zilverlijn en de BoodschappenPlusBus. En we doen nog veel meer. Een greep uit onze resultaten:

  • Weg met de zomereenzaamheid. 2.449 ouderen genieten van een stranduitje.
  • Niet langer alleen met kerst. 6.800 ouderen vieren kerst met een diner of concert. 50.000 eenzame ouderen ontvangen een kerstkaartje.
  • Ouderen aan het woord. 1.800 ouderen laten van zich horen via ons Ouderenpanel.
  • Roodgloeiend. De OuderenOmbudsman krijgt veel vragen en klachten binnen over het verdwijnen van de blauwe envelop van de Belastingdienst.
  • Verbroedering. 300 Old Stars voetballen bij een van de 8 Eredivisieclubs, 5 Jupiler League of 35 amateurclubs. Honderden dames breien en haken erop los bij de 75 clubs van Samen Breien.

Jaarverslag Nationaal Ouderenfonds 2015

Dit is slechts een kleine greep uit de resultaten van het Nationaal Ouderenfonds. Met uw tijd, gift of actie maakt u het verschil voor eenzame ouderen. Ontdek alle resultaten van ons werk: blader online door het jaarverslag of kies hieronder een download jaarverslag, samenvatting of jaarrekening.

Download het Jaarverslag 2015
Bekijk de samenvatting
Download de Jaarrekening 2015
Download de accountantsverklaring