Wat een kunstwerken! De drie beste portretten van de landelijke actie ‘Jongeren Portretteren Ouderen’ zijn van Hiab uit Delfzijl, Paulos uit Noordwijk en Liv uit Bornerbroek. Zij zijn alle drie op school verrast met een grootse prijsuitreiking. Ook tijdens deze negende editie ontstonden er weer ongedwongen sociale contacten tussen jongeren en ouderen. Een creatieve manier om elkaars leefwereld beter te leren kennen! Dit jaar deden er circa 117 groepen uit de onder, midden- en bovenbouw mee. Alle portretten zijn bekeken door een deskundige jury. De Riki Stichting heeft voor de drie winnende scholieren een schoolreisje voor de hele klas samen met de geportretteerde ouderen beschikbaar gesteld.

Jong en oud verbinden

 Dankzij de actie ‘Jongen Portretteren Ouderen’ ontstaan steeds meer structurele samenwerkingsverbanden tussen woonzorgcentra en scholen, iets wat het Nationaal Ouderenfonds en de Riki Stichting van harte toejuichen. 

 

Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: ‘Onze activiteiten zijn altijd gericht op ontmoeting vanwege het duurzame effect dat dit heeft op ouderen. De kinderen vermaken zich met het schilderen en knopen gesprekjes aan met de ouderen. De geportretteerde ouderen zeggen vaak tegen ons hoe plezierig ze dat contact vinden. En het aandenken, een echt fysiek portret, is daarna een prachtige manier om de bijzondere ontmoeting te herinneren.’

 

De kinderen leren tijdens hun bezoek aan een woon-zorginstelling over de leefwereld van de oudere. Hier komen vaak bijzondere verbindingen tussen jong en oud uit voort. 

 

De winnende portretten

Portret gemaakt door Paulos

Portret gemaakt door Liv

Portret gemaakt door Hiab

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI