28 augustus 2018

“Natuurlijk maken we van de rit al een feestje!” Hans Vergeer rijdt de BoodschappenPlusBus. En hij maakt niet alleen de ouderen blij.

Hans Vergeer is sinds 3 jaar chauffeur van de BoodschappenPlusBus in Woerden. Minstens 1 keer per week gaat hij op stap met een groep ouderen. De ene keer voor boodschappen, de andere keer voor een dagje uit. “De bus haalt mensen uit de eenzaamheid. Ouderen ontmoeten elkaar en genieten enorm van elk uitstapje.”

Hans werkte 43 jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Al voor zijn pensioen meldde hij zich aan als vrijwilliger. “Door de bus kunnen ouderen zelf hun boodschappen blijven doen. Het is dus heel dankbaar werk. Tijdens de koffie praten de mensen met elkaar over leuke uitstapjes en ideeën om de eenzaamheid tegen te gaan”. Hans ziet vaak vriendschappen ontstaan uit ontmoetingen ‘op de bus’. “Dan gaan ze na het boodschappen doen samen lunchen. Geweldig toch? Daar doen we het voor!”

Rustige weggetjes

De dagjes uit vindt Hans het leukste om te doen. “Natuurlijk maken we van de rit al een feestje. We rijden over rustige weggetjes en stoppen om naar lammetjes te kijken of een kasteel te bewonderen.” De lunch is een belangrijk moment van de dag. “Ouderen genieten zo van het samenzijn. Ik sta er versteld van wat de mensen dan allemaal eten! Soms komt er zelfs een wijntje bij”, lacht Hans.

Blote voeten

De bus brengt de ouderen naar zee of bijvoorbeeld naar de bollenvelden. “We verzinnen steeds weer nieuwe uitjes. Naar zee gaan blijft wel favoriet. Vorig jaar hebben we een mevrouw zover gekregen om uit haar rolstoel te komen en met de blote voeten in het water te gaan staan. Ze vond het geweldig!”

Hans hoort regelmatig dat de ouderen samen met hun kinderen de uitjes uitzoeken. “De kinderen vinden het heel fijn dat pa of ma niet alleen thuis zit, maar een leuke dag heeft. We maken dus niet alleen de oudere blij!”

 

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI