21 juli 2020

Jannie Moria (80) heeft drie Schrijfmaatjes. Wekelijks ontvangt ze een kaartje in de brievenbus en schrijft ze terug. “Het is altijd leuk als je de brievenbus opent en er een gezellig kaartje ligt.”

Tijdens de uitbraak van het coronavirus had Jannie Moria behoefte aan wat extra contact. Inmiddels heeft ze al twee Schrijfmaatjes en zelfs één mailmaatje waar ze wekelijks mee schrijft. “Zo ben ik meer in verbinding met andere mensen. Zij zijn wat jonger en hebben toch een andere kijk op het leven. Ik leer wat van hen en zij leren weer wat van mij.”

Schrijven over Amsterdam

“Het is altijd leuk als je de brievenbus opent en er een gezellige kaart in ligt. Je bent weer even met elkaar.” Jannie schrijft wekelijks heen en weer met haar Schrijfmaatjes. Er wordt over allerlei onderwerpen geschreven. Bijvoorbeeld over Amsterdam. “Eén Schrijfmaatje woont Amsterdam in de straat waar mijn kleindochter is geboren. Ik ken een heleboel in die buurt dat is echt heel leuk.”

Altijd contact

Jannie woont al 17 jaar alleen, maar blijft altijd positief. “Ik sta nog heel positief in het leven. Schouders eronder en wat doen. Je moet er voor open staan, want wat komt er vanzelf? Heel weinig, alleen de rekeningen!”

Stilzitten doet ze niet graag. Ze heeft haar hele leven in de horeca gewerkt. “Ik heb het altijd leuk gevonden om contact te hebben met mensen. Dat zou ik niet graag willen verliezen. Ik zit in het bestuur van de flat waar ik woon en ik regel allerlei dingetjes. Voor was- en droogmunten kan iedereen bij mij terecht.”

Mooie dingen

Jannie is blij dat alles weer rustig op gang komt na de lockdown. Ook in de kaarten die zij ontvangt ziet ze dit terug. “De mensen kunnen weer een dagje naar het strand of wat vriendinnen bezoeken. Dat zijn mooie dingen. Ik hoop dat we allemaal weer een beetje ons eigen leven terug krijgen.”

Extra post met Schrijfmaatje

Vindt u het fijn om post te ontvangen? Een briefje of kaartje in de brievenbus te vinden? Of lijkt het u leuk om een oudere te verblijden met post? Goed nieuws! Met Schrijfmaatje koppelen we ouderen en vrijwilligers aan elkaar. Meld u hier aan voor Schrijfmaatje

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI