23 april 2020

Annemarie Bos-Spaargaren (41) is sinds januari Schrijfmaatje bij het Ouderenfonds. “Je draagt op een hele simpele manier bij aan iemands leven.” Samen met haar kinderen stuurt ze wekelijks kaarten naar mevrouw van Eck (79).

Iemand blij maken

Annemarie wil haar kinderen laten zien dat vrijwilligerswerk ook op een eenvoudige manier kan. “Het is voor kinderen een hele lage drempel om iets voor anderen te doen. Ze zitten tegenwoordig veel achter een beeldscherm en met Schrijfmaatje kunnen ze ook creatief bezig zijn en iemand blij maken.”

Eenzaamheid bij ouderen

Annemarie legt haar kinderen uit dat ouderen heel eenzaam kunnen zijn. “Ik vertel aan mijn kinderen waar de post naartoe gaat. Ik probeer hen mee te geven dat mensen eenzaam kunnen zijn. Soms komen er mensen te overlijden, dus dat is in het begin wel een beetje moeilijk geweest voor de kinderen, maar ze zijn nu wat ouder en kunnen er beter mee omgaan.”

Sleutelhangers

Annemarie schrijft de kaart en haar kinderen vullen dit aan met een dosis creativiteit. “Ik schrijf over simpele dingen. Bijvoorbeeld wat we in het weekend gedaan hebben. De kinderen hebben nu een tekening gemaakt van ijsjes en daar doen we dan gehaakte sleutelhangers van ijsjes bij.”

Coronavirus

De kinderen mochten de afgelopen weken niet naar buiten door de uitbraak van het coronavirus. Ze kijken elke avond naar het Jeugdjournaal om het nieuws te volgen. Ze vragen zich dan ook af hoe het met mevrouw van Eck gaat. “We hopen heel erg dat het haar niet getroffen heeft.”

Word ook Schrijfmaatje

In deze moeilijke tijd koppelt het Ouderenfonds vrijwilligers aan ouderen die graag wekelijks extra post willen ontvangen. Er zijn op dit moment heel veel ouderen die wachten op een kaartje, brief of tekening! Wil je naar ouderen schrijven of naar meerdere ouderen in een zorginstelling? Geef je dan nu op als Schrijfmaatje!

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI