28 augustus 2018

“Nu ik ouder word, krijg ik meer pijntjes. Dat hoort erbij. Maar ik leer graag oefeningen om fit te blijven.”

 “Ik heb er veel zin in. Geen idee wat mij allemaal te wachten staat, maar dat vind ik juist leuk. Ik ga er heel open in.” Ria van Oostrom (76) pakt haar kans. Zij gaat meewerken aan het project EnterTrain van het Nationaal Ouderenfonds.

Met een spelcomputer bewegen motiveren en leuker maken. Dat is waar EnterTrain voor gaat. Een sensor registreert de bewegingen van de gebruiker en deze gegevens gebruikt de spelcomputer om de juiste spellen te kiezen. Zo kan iedereen die gebruik maakt van EnterTrain op eigen niveau bewegen.

Bezige bij

“Ik onderneem zoveel mogelijk. Ik zwem twee keer in de week. Ook wandel ik heel graag. Daarnaast kan ik ook nog fietsen. Dat vind ik wel heel fijn, want daardoor ben ik nog mobiel. Ik en mijn man hadden een boerderij met koeien, varkens en ook kippen. Je was altijd bezig. Bij het werk helpen, drie kinderen en een schoonmoeder verzorgen. Ik denk dat het bezig blijven bij mij past. Dat heb ik altijd gedaan.”

Gezondheid

“Nu ik ouder word krijg ik steeds meer pijntjes. Natuurlijk hoort dat bij het ouder worden. Maar er zullen ook vast oefeningen zijn die daarbij kunnen helpen. Voor mijn gevoel ken ik mijn lichaam best goed. Maar wie weet wat ik allemaal ga leren bij EnterTrain. Ik hoop dat het mij fitter maakt. Zodat ik nog lang kan doorgaan met wat ik nu doe en thuis kan blijven wonen. Want ik wil hier niet weg.”

Thuis

“Het fijne aan EnterTrain vind ik, is dat het allemaal bij mij thuis is. Ik hoef nergens naar toe. Het wordt bij je thuis geïnstalleerd, de service is echt top. Ik ben zo benieuwd naar alles wat nog komen gaat!”

Sensor

Bij Ria is deze week de sensor geïnstalleerd. De eerste stap is gezet. “Niemand ziet het staan en dat vind ik alleen maar fijn. Het is een plat ‘ding’. Het is echt nog niemand opgevallen, zelfs mijn kinderen niet. Dat vind ik heel grappig. De sensor ziet alleen schimmen die bewegen en die gegevens slaat het op. Om dus straks de juiste spellen voor mij te kiezen. In maart komen ze volgens mij de volgende items installeren. Ik laat het allemaal op mij afkomen, maar ben wel heel nieuwsgierig.”

 

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI