Project Postmaatje gaat door als Schrijfmaatje

Feestelijk nieuws! Het Ouderenfonds heeft het Project Postmaatje voor ouderen geadopteerd! Dit werd opgezet door Eef de Nooijer. Om nog meer ouderen te helpen aan een leuke kaart of brief heet het project vanaf nu Schrijfmaatje en zorgt het Ouderenfonds ervoor dat nog meer ouderen post ontvangen.

Project Postmaatje werd in 2014 opgezet door de Zeeuwse Eef de Nooijer uit Vlissingen. Zij wilde graag iets betekenen voor haar omgeving. Door haar voorliefde voor post en affiniteit met ouderen kwam ze op het idee om ouderen in zorginstellingen te helpen aan een penvriend of vriendin. Ofwel: een schrijfmaatje.

In de loop der jaren groeide Project Postmaatje uit tot een project met meerdere doelgroepen. Schrijfmaatje voor ouderen wordt vanaf nu ondergebracht bij het Nationaal Ouderenfonds. Het fonds  bedient ouderen met projecten waarbij ze er op uit kunnen, gebeld worden en nu dus ook kunnen schrijven. Project Postmaatje gaat door maar zonder de doelgroep senioren. Oprichter Eef de Nooijer: „Omdat het Nationaal Ouderenfonds al jaren succes heeft met projecten als de Grote Kerskaartenactie, het programma Match, de Zilverlijn en bijvoorbeeld de BoodschappenPlusBus heb ik er het volle vertrouwen in dat Project Postmaatje als Schrijfmaatje nog meer ouderen bereikt.”

Het Nationaal Ouderenfonds startte in 1935 met het verkopen van postzegels en zorgt er al jaren voor dat eenzame ouderen kerstkaarten ontvangen. Door Schrijfmaatje ontvangen ouderen niet alleen rond Kerst maar het hele jaar post, en krijgen ze de gelegenheid iets terug te schrijven.

Directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert: „De meeste ouderen houden van het delen van verhalen over hun leven. De Schrijfmaatjes die iets terug sturen zorgen voor gespreksstof en een gevoel van betrokkenheid. En dat is geweldig voor ouderen die zich alleen voelen of ongehoord. Schrijfmaatje past daarom perfect bij het Nationaal Ouderenfonds.”

Ook meedoen met Schrijfmaatje?

Meedoen aan Schrijfmaatje is gratis. U betaalt wel zelf voor de kaart of het briefpapier en de postzegel. U kunt zich aanmelden via 088-344 2000 of aanmelden via www.ouderenfonds.nl/schrijfmaatje

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI