Coronapanel Ouderenfonds: we voelen ons door persoonlijke post gewaardeerd, juist nu

Het ontvangen van gerichte en persoonlijke post, zorgt dat ouderen zich gewaardeerd voelen. Dat blijkt uit een enquête onder het Coronapanel van Ouderenfonds, waarin 55-plussers zich meerdere keren per week uitspreken over diverse thema’s rondom de coronacrisis.

Een brief, kaartje of andere post geeft 86% van de respondenten het gevoel dat zij belangrijk zijn voor iemand. Nog eens 86.6% krijgt opnieuw een warm gevoel als zij de post later nog eens bekijken. Ruim een kwart waardeert een kaartje of brief des te meer tijdens de corona-situatie. Het Ouderenfonds draait daarom overuren om met Schrijfmaatje zoveel mogelijk ouderen te voorzien van wekelijks een kaartje of een brief op de mat. En door de unieke samenwerking met Kidsweek kunnen kinderen thuis leren hoe je een kaartje schrijft voor een oudere die zich eenzaam voelt. Daarnaast kan heel Nederland een fotokaart sturen voor 1 cent via de bijzondere actie van PostNL, waarmee zij het Ouderenfonds steunen en ouderen een warm hart toedragen.

Duizenden ouderen wensen post van Schrijfmaatje

In deze moeilijke tijden maakt het Ouderenfonds door een koppeling met honderden vrijwilligers wekelijks extra post mogelijk voor ouderen. En er hopen nog meer ouderen op extra post! Wil je naar een oudere schrijven of naar meerdere ouderen in een zorginstelling? Geef je dan nu op als Schrijfmaatje.

Bezorg een mooi moment met een kaart voor 1 cent

Tover een glimlach op het gezicht van ouderen – of jouw familie, vrienden of collega’s die je nu even niet meer ziet. Met een kaartje ben je toch een beetje samen. Maak nu voor het symbolische bedrag van 1 eurocent een fotokaart in de PostNL-app. Hallmark regelt de kaarten en PostNL bezorgt ze. Op naar 100.000 bijzondere momenten. De opbrengst gaat naar het Ouderenfonds. Help jij mee? Bekijk de ‘Bijzondere momenten’ actie van PostNL.

Zo schrijf je een kaartje naar eenzame ouderen

Is school nu even thuis? Ga samen aan de slag met het lespakket van Kidsweek in de Klas en het Nationaal Ouderenfonds en schrijf extra post voor ouderen. Kinderen toveren een glimlach op het gezicht bij eenzame ouderen. Voor docenten en alle ouders! Doe jij mee? Ga naar het lesmateriaal.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI