Ouderenfonds krijgt gulle gift van de Vriendenloterij voor De Derde Helft

Actief blijven door je als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij een sportvereniging en daarmee jezelf en andere 55-plussers helpen sociaal actief te blijven. Dat is de komende twee jaar het doel van De Derde Helft, een maatschappelijk project dat het Ouderenfonds afgelopen zomer als interventie project tegen eenzaamheid onder ouderen indiende bij de VriendenLoterij. Op donderdag 7 februari vernam het fonds dat de VriendenLoterij De Derde Helft heeft gekozen als 1 van de projecten die zij financieel willen ondersteunen en dat doet de loterij met een bedrag van €495.000. Tijdens het Goed Geld Gala dat vanavond plaatsvindt in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam worden alle initiatiefnemers van maatschappelijke projecten die de VriendenLoterij financieel bijstaat in het zonnetje gezet onder wie dus ook het Nationaal Ouderenfonds.

In 24 maanden tijd wil het Ouderenfonds 2500 55-plussers bereiken en hen de gelegenheid geven een actieve plek te veroveren als vrijwilliger en deelnemer in het verenigingsleven. Vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten zijn immers tijdens ‘De Derde Helft’ van het leven bij uitstek middelen om eenzaamheid te voorkomen of verminderen. Tijdens De Derde Helft organiseren 50 sportverenigingen in samenwerking met ouderen activiteiten in hun clubhuis, zoals dansavondjes, computerles, yoga, stand up comedy- en literatuuravonden. Activiteiten georganiseerd dóór ouderen en de sportverenigingen, vóór ouderen en de sportverenigingen.

De Derde Helft is de volgende stap van het Ouderenfonds en de Vriendenloterij in de strijd tegen eenzaamheid onder 2.5 miljoen ouderen in Nederland. Door de komende twee jaar voort te bouwen op de kracht van het verenigingsleven en de verbroedering van sport, creëren we met elkaar een ouderenvriendelijke sportomgeving.

Directeur Corina Gielbert: “Wij zijn zo blij met deze gulle gift! De Derde Helft is een ontzettend sympathiek project waar we enorm veel zin in hebben. We helpen ouderen en maken de sportvereniging nog meer onderdeel van de buurt door hun maatschappelijke rol te ondersteunen. Dat zijn twee vliegen in één klap!”

Op het Goed Geld Gala onthult de VriendenLoterij het totaalbedrag dat zij in 2019 kan schenken en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de Loterij goede doelen met een extra schenking voor een bijzonder project of baanbrekend initiatief. Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “We zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van welzijn en gezondheid. Hiermee geven we mensen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug. Samen maken we zo de samenleving aangenamer en beter. Dit initiatief is daarvan een mooi voorbeeld. Door dit project te steunen hopen wij dat meer 55-plussers lid worden van een vereniging of actief worden als vrijwilliger en zo mee blijven doen in de maatschappij.”

Miljoenen voor gezondheid en welzijn in Nederland
De schenking aan Nationaal Ouderenfonds is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij dat later vandaag plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij gaan er dit jaar weer miljoenen naar goede doelen die zich inzetten voor welzijn en gezondheid in Nederland. De VriendenLoterij steunt inmiddels meer dan 50 (gezondheid)fondsen en organisaties die een extra steuntje in de rug geven aan mensen die dat nodig hebben om mee te doen in de samenleving. De deelnemers hebben ook de mogelijkheid om organisaties en clubs te steunen waar zij zich mee verbonden voelen. Deelnemers spelen op die manier inmiddels al mee voor meer dan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen. Zo leveren zij direct een bijdrage aan de samenleving.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI