Persoonlijk contact gaat door

Het Ouderenfonds heeft besloten om per 9 december 2019 geen nieuwe aanvragen voor Match meer in behandeling te nemen. Er wordt met veel aandacht zorg gedragen voor de ouderen en vrijwilligers die nog een openstaande wens hebben. Zij ontvangen in januari persoonlijk bericht. Wij helpen hen zoveel mogelijk om hun wens alsnog in vervulling te laten gaan, bij het Nationaal Ouderenfonds of via lokale projecten. De bestaande Matches blijft het Ouderenfonds natuurlijk ondersteunen.

Versterken aanbod
In 2017 startte het Ouderenfonds met Match. Door het hele land koppelden we ouderen met de wens voor ‘een kopje koffie’ aan bezoekvrijwilligers. Zo zijn veel waardevolle contacten en vriendschappen ontstaan. Helaas was het verschil tussen vraag en aanbod per regio echter vaak erg groot. Dit zorgde voor lange wachttijden voor deelnemers. Ook was het koppelen erg arbeidsintensief. Gelukkig kunnen mensen met een specifieke vraag voor een bezoekvrijwilliger of maatje ook bij andere organisaties terecht. Het Ouderenfonds heeft daarom besloten om Match af te bouwen en in te gaan zetten op andere, lokale of plaats-onafhankelijke activiteiten waar ontmoeten en sociaal contact centraal staan zoals Schrijfmaatje, de Zilverlijn, De Derde Helft, Oldstars, Samen Breien en Welkom Online.

 

Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds zegt over dit besluit:

Zowel ouderen als vrijwilligers hebben de afgelopen periode vaak lang gewacht op een Match. Dat past niet bij het Ouderenfonds en hoe wij willen werken. Ons doel is mensen verder te helpen en dat kunnen we beter doen met onze andere oplossingen voor persoonlijk contact. Natuurlijk verliezen we de ouderen en vrijwilligers die nu gebruik maken van Match niet uit het oog. Mensen die zoeken naar waardevolle contacten, helpen wij heel graag met onze andere programma’s.’

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI