11 juni 2020

Marijke Gordijn is vrijwilligster bij de tafeltennisvereniging in het Drentse dorpje Vries. Enthousiast vertelt ze hoe OldStars tafeltennis mensen uit het dorp dichter bij elkaar brengt.

Bewegen is niet alleen belangrijk om in vorm te blijven: samen sporten levert ook waardevolle sociale contacten op. Het Ouderenfonds biedt, samen met sportverenigingen, via het programma OldStars Sport aangepaste sport- en spelvormen aan. Wat begon met OldStars walking football – wandelend in plaats van rennend een balletje trappen – is middels uitgebreid met onder meer walking hockey, rugby en basketball en met OldStars tafeltennis. Steeds meer senioren zijn hierdoor op hun eigen niveau actief binnen een sportvereniging.

Strippenkaart

Marijke vertelt dat haar tafeltennisvereniging jarenlang groots inzette op het enthousiast maken van de  jeugd. “In een klein dorp als Vries is dat best lastig,” vertelt ze. “De jeugd die er is, sport bijna allemaal al bij een vereniging. Daarom zijn we ons op ouderen gaan richten. Overdag staan veel sportfaciliteiten leeg. Hoe mooi is het als ouderen dan kunnen sporten.”

Bij de start waren er meteen 23 mensen die een strippenkaart aanschaften. “Daarmee kunnen zij zelf bepalen wanneer ze komen en betalen ze per keer. Ideaal omdat de deelnemers nog weleens een paar  weekjes weg zijn.”

Samen koffie drinken

Inmiddels komen iedere woensdagochtend zo’n 15 mensen sporten. Marijke: “De oudste is 86. Vries is niet zo groot, maar de deelnemers kenden elkaar lang niet allemaal. Wij besteden daarom veel aandacht aan het sociale aspect. We drinken altijd samen koffie. Ook hebben we de OldStars-leden uitgenodigd voor de zomerbarbecue. Je zag dat de OldStars echt opgenomen zijn binnen de vereniging. OldStars en normale leden zaten gezellig door elkaar.”

 

Lees meer over OldStars

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI