28 augustus 2018

“Je kan er niet omheen: als je ouder wordt, versmalt je horizon. Je kunt kiezen om eenzaam te blijven, maar dat hoeft niet!” Frank Trebus (72) nam het heft in eigen hand en meldde zich aan voor OldStars walking football van het Nationaal Ouderenfonds.

“2 Jaar geleden overleed mijn vrouw. Op zo’n moment probeer je ergens steun te vinden. In de plaatselijke krant las ik over OldStars. Toen ben ik eens gaan kijken. Nu kan ik wel zeggen: dankzij OldStars heb ik nieuwe vrienden. Nee, wacht, ik zou ze veel meer dan vrienden willen noemen. Ook buiten de voetbaltrainingen om gaan we wel eens een avondje samen zitten.” 

Sociaal dier

“Ik leg gelukkig makkelijk contact met anderen. Ik hoop dat anderen die stap ook durven te zetten. Eenzaamheid is een groot probleem. Daarom moeten mensen ook zelf verantwoordelijkheid pakken. Vroeger liep ik veel marathons. Mijn achillespees is hierdoor versleten. Maar het probleem bij marathons is: je doet het alleen. OldStars walking football is echt een teamsport. Je wint met z’n allen en verliest met z’n allen.”

Gezondheid

“Als je sport, kun je alles loslaten. Ik voel me beter door OldStars. Het is goed voor mijn gezondheid. En ik maak nieuwe vrienden. Het is wel grappig. In de kleedkamer hebben we het nu over de bypass van iemand of over een kunstknie. Vroeger hadden we het over heel andere dingen. Knappe vrouwen bijvoorbeeld, haha.”

Ontdek meer

Voetbal verbroedert! Bent u of kent u iemand die op zoek is naar een gezonde, gezellige hobby?

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI