Mevrouw Van Rheenen bij de schoonheidsspecialiste tijdens de Nationale Ouderendag

De verrassing

Dat de wens van mevrouw Van Rheenen (95) uit komt, is voor haar een complete verrassing. ‘Mijn dochter heeft mijn wens opgegeven’, vertelt zij. Mevrouw Van Rheenen gaat op de Nationale Ouderendag samen met vrijwilliger Brigit Span naar schoonheidssalon Zilverschoon in Nuenen. Op Nationale Ouderendag worden ouderen in het zonnetje gezet door hun wensen te vervullen. De wensvervulling van deze Nationale Ouderendag is mogelijk gemaakt dankzij het comité in Nuenen. Voor Brigit is het de eerste keer dat zij meewerkt aan de Nationale Ouderendag. Ze vertelt: ‘Ik hoorde dat er nog mensen gezocht werden om mee te gaan met wensen en ’s ochtends had ik tijd. Dus heb ik mij aangemeld.’

Schoonheidsbehandeling

Bij de schoonheidsspecialiste worden de dames hartelijk ontvangen. ‘Je zou niet zeggen dat u 95 bent, mevrouw Van Rheenen’, grapt Ria van Gerven, eigenaresse van Zilverschoon. ‘Uw huid ziet er goed verzorgd uit!’ Mevrouw Van Rheenen wordt in de stoel gezet en haar schoonheidsbehandeling begint. Speciaal voor de wens gaan twee medewerkers tegelijkertijd aan de slag. Ze krijgt een gezichtsbehandeling en haar nagels worden ook mooi verzorgd. Mevrouw Van Rheenen geeft zich volledig over aan de behandeling en ligt zichtbaar te genieten. Haar hoofd wordt lekker gewassen en ze krijgt een gezichtsmasker. Daarna mag ze onder de stomer. ‘Is het misschien te benauwd?’, vraagt schoonheidsspecialiste Eva. Mevrouw Van Rheenen geeft aan dat het prima met haar gaat. ‘Dan heeft u een grote longinhoud’, constateert Eva, ‘meestal is de stomer erg benauwd voor mensen op leeftijd’.

Nagellak

Ria verwijdert de rode nagellak van mevrouw Van Rheenens nagels en kiest in de eerste instantie voor een bescheiden nieuw nagelkleurtje: Strawberry Smoothie. ‘Vindt u roze mooi?’ vraagt ze. ‘Nee’, laat mevrouw Van Rheenen weten, ‘ik wil die rooie hebben.’
“Ik had al zo’n vermoeden,’ glimlacht Ria, terwijl ze de nagellakremover pakt. Mevrouw Van Rheenen gaat aan het eind van de ochtend de deur uit met rode nagels en een lach op haar gezicht. Wat een geslaagde ochtend.

Op de hoogte blijven?

Niet alleen de wens van mevrouw Van Rheenen is tijdens de Nationale Ouderendag uitgekomen, maar ook de wensen van veel andere ouderen. Hou onze nieuwspagina en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws over deze bijzondere dag.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI