Mevrouw Van Os shopt tweedehands tijdens Nationale Ouderendag

De Nationale Ouderendag is de dag in het jaar waarop ouderen in het zonnetje worden gezet en hun wensen worden vervuld. In Nuenen werd de wens van mevrouw Van Os dankzij het lokale comité vervuld.

Verhuizen

‘Mijn verzorgingstehuis is mijn thuis’, zegt mevrouw Van Os van 91. Ze woont in Nuenen, bij De Akkers. Eerst woonde ze zelfstandig, maar nu verhuist ze naar een aanleunwoning. Voor haar wens is ze in Het Goed, een kringloopwarenhuis in Nuenen. Het pand is net nieuw geopend en ziet er sfeervol uit.

Winkelen

Mevrouw Van Os rijdt in haar rolstoel door de paden. Ze heeft zelf jarenlang bij een vergelijkbare winkel gewerkt. ‘Vooral het contact met mensen maakte me blij’, vertelt ze. Voor haar nieuwe woning wilde mevrouw Van Os daarom graag spullen kopen bij een kringloopwinkel.

‘Het lijkt hier wel de snoepwinkel’, roept mevrouw Van Os uitgelaten. Op haar kar staan al drie stoelen en haar mandje vult zich indrukwekkend snel. ‘Je kunt me hier gewoon laten staan en dan vanavond weer ophalen’, zegt ze tegen Renee, de vrijwilliger die meegaat. Mevrouw Van Os kijkt vrolijk rond en geniet zichtbaar van haar bezoek aan de winkel.

Op de foto

Eigenlijk heeft mevrouw Van Os helemaal geen tijd voor een praatje en een foto. Ze wil winkelen. ‘Ik zou nog niet in de chicste zaak willen komen’, zegt ze. ‘Hier hangen de leukste dingen.’ In een poging mevrouw Van Os toch nog in beeld te krijgen drentelen we achter haar aan. ‘Ik word gestalkt!’ grapt ze. Als we de foto hebben laten we mevrouw Van Oss snel met rust, dan kan ze haar tijd optimaal benutten.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI