28 augustus 2018

Hij noteert het netjes in zijn agenda. ‘Zilverlijn’, vaste prik iedere dinsdag. Meneer Van Doorne zorgt ervoor dat hij de wekelijkse belafspraak nooit vergeet. “Ik blijf er écht speciaal voor thuis. Het zou jammer zijn als ik een telefoontje mis!”

Eenzaamheid voorkomen met Zilverlijn

Meneer Van Doorne scheidde van zijn vrouw en woont ruim 20 jaar alleen. Ondanks dat is hij niet eenzaam. Mede dankzij de Zilverlijn. “Ik ben dan wel een oude knakker, maar sta nog vol in het leven! Het is belangrijk genoeg dingen te ondernemen. Zo sport ik 1 keer in de week en doe ik vrijwilligerswerk. Maar die mensen spreek ik buiten het werken en sporten niet. Dan is het toch fijn als ik thuis ook wat aanspraak heb. De Zilverlijn is echt een uitkomst!”

Latrelatie

Meneer Van Doorne heeft een grote passie voor fotograferen. Vroeger was het zelfs zijn beroep. Tijdens het fotograferen ontmoette hij zijn huidige vriendin. “We wonen niet samen. We hebben een ‘latrelatie’. Modern he?”, zegt meneer Van Doorne lachend. “We zien elkaar vaak. En meestal bellen we ’s ochtends, om te kijken of de ander er nog is. We worden toch steeds ouder. Het is fijn om iemand te hebben die echt om je geeft.”

Een opkikkertje

Ondanks dat meneer Van Doorne best wel wat sociale contacten heeft, is zijn wereldje klein. Daarom vindt hij het bellen via de Zilverlijn juist zo leuk. “Het is fijn om een praatje te maken met iemand die helemaal los staat van mijn leventje. Door de Zilverlijn heb ik contact met de buitenwereld. Ik vertel de vrijwilligers mijn verhalen, maar ik luister ook naar die van hun. Ik vind het geweldig om op deze manier meer van de wereld te horen. Elke week weer kijk ik er naar uit. Het is echt een opkikkertje!”

Het allerleukste gesprek

Meneer Van Doorne hield zich altijd bezig met voorouderonderzoek. Het was dan ook een aangename verrassing toen een vrijwilliger aan de andere kant van de lijn deze hobby deelde. “We hadden meteen een klik! Het gesprek ging over en weer. De vrijwilliger was ook erg enthousiast, merkte ik. Erg leuk! Dit was echt het allerleukste gesprek dat ik ooit voerde via de Zilverlijn. De tijd vloog. Voor we het wisten zaten we alweer een half uur te kletsen!”

Meedoen met de Zilverlijn?

Wilt u ook iedere week gebeld worden? Of als vrijwilliger aan de slag voor de Zilverlijn? Ontdek meer.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI