25 maart 2019

Karen (28) en Klazina (74) ontmoetten elkaar ruim een jaar geleden door Ouderenfonds Match. En het klikte. Kwam dat misschien door de gezamenlijke quilt-hobby? “Het is de openheid en eerlijkheid die ons verbindt”, vertellen Karen en Klazina. Wanneer we een foto maken, geven ze elkaar een dikke knuffel.

Toeval

Karen van den Bos (28), docent Engels op een middelbare school, was op zoek naar de Grote Kerstkaartenactie van het Ouderenfonds. Op de website stuitte ze op de pagina van Ouderenfonds Match. Daar las ze het oproepje van Klazina Oegema (74). “Ze hield van quilten en woont vlak bij mij. Dat klonk perfect! Dat vond ik zo leuk: ik heb me gelijk ingeschreven.”

Klik

De eerste ontmoeting was al gelijk gezellig. “We lezen allebei boeken en hebben daarin dezelfde smaak. Karen: “Ik ben van een totaal andere generatie, maar toch hebben we dezelfde humor en kunnen we goed praten. Soms ga ik ‘even een uurtje naar Klazina’ en vervolgens blijf ik de hele middag, haha!”

Niet eenzaam

Mevrouw Oegema vulde de advertentie van het Ouderenfonds in die ze tegenkwam in haar tv- gids. “Ik heb weinig contacten hier: een aantal vriendinnen ben ik kwijtgeraakt door verhuizing of overlijden.” Eenzaam voelt ze zich niet. “Dat komt omdat ik een brede interesse heb en de dag daarmee prima doorkom. Ik ben veel dagen thuis, maar ik voel me wel prettig. Ik ben hier graag.”

Quilten

Met veel creatieve werken aan de muur en een heuse quilt-zolder blijft de hobby van Klazina niet onopgemerkt. “Ik ben mijn hele leven al creatief met klei, papier, weven. Het houdt je in het moment, het ontspant maar toch houdt het je brein in beweging. Je hoofd moet erbij zijn.” Ook Karen is gek van quilten. “Ik houd van handwerk. Mijn moeder had een stoffenwinkel”.

Diepgaand

Toch is deze match is méér dan alleen een gedeelde liefde voor quilten en boeken. Klazina: “We leven allebei vanuit ons hart. Daardoor hebben we diepgaande gesprekken. We staan niet oppervlakkig in het leven en we hebben dezelfde normen en waarden. Karen is voor mij een lieve vriendin. Als ik in nood zit, weet ik dat ze me gaat helpen.”

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI