1 oktober 2018

Mariet Dijkers (79) wordt elke week gebeld door de Zilverlijn van het Ouderenfonds. Ze vindt het heel fijn om open te vertellen over de dingen waar ze mee zit. Het werk van het Ouderenfonds is belangrijk, vindt ze. Daarom heeft ze het Ouderenfonds opgenomen in haar testament.

“Mijn leven was altijd propvol. Ik werkte in het basisonderwijs, gaf Nederlandse taalles aan volwassenen, zeilde, roeide fanatiek en zat als fractievoorzitter in de Raad. Ik was degene die altijd alles regelde en organiseerde. Dat doe ik nog graag. Maar nu ik ouder ben, heb ik het gevoel dat ik niet meer mee mag doen. Dat vind ik erg.”

Dansen als weleer

Door een blessure in haar schouder kan mevrouw Dijkers niet meer roeien. Gelukkig is daar een nieuwe hobby voor in de plaats gekomen; het Danspaleis. “Dat is een organisatie die dansmiddagen voor ouderen verzorgt, voornamelijk in buurt- en verpleeghuizen. Binnen de kortste keren dansen ook de oudere heren als weleer!”

Steun van het Ouderenfonds

“Ik ben alleen en leef alleen,” zegt mevrouw Dijkers. “Mijn 3 kinderen wonen niet in de buurt. Ik houd van kwebbelen, dus ben blij met het wekelijkse telefoontje van het Ouderenfonds. Soms praten we over koetjes en kalfjes, soms over dingen waar ik mee zit. Omdat je degene aan de andere kant van de lijn niet echt kent, kun je heel open zijn. Die neutraliteit vind ik prettig.”

Legaat uit de erfenis

Mevrouw Dijkers wil na haar overlijden iets nalaten voor eenzame ouderen in Nederland. “Daarom heb ik het Ouderenfonds opgenomen in mijn testament. Als ik er niet meer ben, ontvangt het Ouderenfonds een legaat uit de erfenis.”

Testament opmaken

Wilt u net als mevrouw Dijkers iets waardevols nalaten voor eenzame ouderen in Nederland? Of wilt u meer weten over het opstellen van een testament? Lees meer over nalaten en bestel de gratis boekjes.

 

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI