Landelijk project Jongeren portretteren Ouderen weer van start

Het Nationaal Ouderenfonds en de Riki Stichting organiseren dit jaar voor de negende keer de landelijke activiteit ‘Jongeren portretteren Ouderen’. Wij nodigen alle scholen van harte uit om mee te doen!

Wist u dat 2,5 miljoen ouderen in Nederland zich eenzaam voelen? 500.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Zij hebben hooguit eens per maand een sociaal contact. Het Nationaal Ouderenfonds en de Riki Stichting brengen hier iedere dag verandering in. En dat doen we graag samen met u!

Vanaf september kunt u weer meedoen. De tijd en aandacht die jong en oud tijdens het schilderen aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten.

Hoe werkt het?
U kunt ouderen (bijvoorbeeld de opa’s en oma’s van uw leerlingen) uitnodigen op school of contact opnemen met een verzorgingshuis of seniorenflat in de buurt om met de leerlingen ouderen te portretteren.

Win een schoolreisje voor de gehele klas!
Het mooiste portret wordt beloond met een gratis schoolreisje voor de hele klas, samen met de geportretteerde ouderen. Om kans te maken op het schoolreisje dienen de portretten uiterlijk 15 november aanstaande aangemeld te zijn op de website.

Lees meer of meld direct aan

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI