Wat doet het Nationaal Ouderenfonds nu en straks?

Animatie door Popcorn Stories

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. En onze impact groeit!

Benieuwd hoe dat werkt? Kijk mee naar een greep uit onze programma’s in onderstaand overzicht. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven. Want: ouder worden doen we samen!

December 2019

Grote Kerstkaartenactie 2019
Van november tot medio december loopt de enige echte Grote Kerstkaartenactie weer. In samenwerking met PostNL, Kidsweek en basisscholen sturen wij kerstkaarten naar ouderen, om te laten zien dat er ook aan hen is gedacht tijdens de kerstperiode. Vorig jaar werden er meer dan 250.000 kaarten verzonden. Begin november start de actie en vertellen we je er alles over!

Kerstdiners
Jaarlijks organiseren we kerstdiners voor 5000 ouderen om hen wat gezelligheid te bezorgen tijdens de kerstperiode. De diners vinden plaats bij Van der Valk Hotels door heel Nederland. Dit jaar vragen we aandacht voor ontmoetingen tijdens kerst met onze campagne.

Doorlopende programma’s

OldStars
Bij OldStars worden sporten aangepast zodat ze voor ouderen ook toegankelijk zijn. In heel Nederland komen per week zo’n 6000 ouderen bij om elkaar te ontmoeten en te bewegen. Zo vergroot het netwerk van maar liefst 73% van de deelnemers. In 2019 groeit OldStars met zeven nieuwe spelvormen.
Lees meer over OldStars

De Derde Helft
De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine overdag open te stellen als centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek. Het netwerk van ouderen wordt zo vergroot.
Lees meer over De Derde Helft

BoodschappenPlusBus
Veel ouderen ervaren hindernissen om met het openbaar vervoer te reizen. De BoodschappenPlusBus biedt daar een oplossing voor door laagdrempelig vervoer te regelen in elke provincie. Gezamenlijk en onder begeleiding kunnen ouderen boodschappen doen en uitstapjes maken.
Lees meer over de BoodschappenPlusBus

Erop uit
Veel ouderen komen zelden buiten, ruim 330.000 ouderen hebben moeite met de deur uit gaan. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom laagdrempelige uitjes. In 2018 verzorgden we voor 20.000 ouderen leuke uitjes. In 2019 deden we er nog een schepje bovenop en maakten we 25.000 ouderen blij met een dagje erop uit.
Lees meer over onze uitjes en evenementen

Samen Breien
Jong en oud ontmoeten elkaar bij een van onze 110 breiclubs. 90% van de breiclubs vindt dat Samen Breien bijdraagt aan een verminderd gevoel van eenzaamheid. Jaarlijks worden samen meer dan 150.000 mutsjes gebreid tijdens de Goedgemutste Breicampagne van innocent.
Lees meer over Samen Breien

Zilverlijn
Via de Zilverlijn worden ouderen eens per week gebeld door een getrainde vrijwilliger. Deelnemers zijn vaak gelimiteerd in hun mobiliteit en hun netwerk verkleint. Jaarlijks worden zo’n 28.500 telefoongesprekken gevoerd. 4 op de 5 ouderen geeft aan zich minder alleen te voelen door de telefoontjes.
Lees meer over de Zilverlijn

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI