3 oktober 2018

Een paar bypasses meer of minder, een of twee ‘verrotte’ knieën; het maakt allemaal niks uit, je kunt gewoon blijven voetballen. Jacques Remmerswaal, zelf een fitte zestiger, beaamt dat van harte.

Mensen van de bank halen, een bal geven, gras en een paar vrienden en voetballen maar. Je kunt van 3 tot 83 voetballen, vindt Jacques, die als thuisbasis voetbalclub Sport en Vriendschap in Leidschendam heeft. Onder de vlag van het Nationaal Ouderenfonds houdt hij zijn generatiegenoten wakker met OldStars walking football.

Sport en Vriendschap

“Het gaat me om de lol, niet van mezelf, maar om wat ik zie. Het plezier dat mensen terugvinden als ze van hun bankje opstaan en weer gaan doen wat ze altijd leuk hebben gevonden. Op een verplicht trager niveau, maar wat geeft dat? Iedereen heeft zijn verhaal om ermee te stoppen. Opnieuw beginnen is een ander verhaal. Wij helpen daarbij. Doe mee, je stopt nooit meer.”

“Oud ben je pas als je stopt en niks meer doet. OldStars is een manier om betrokken te blijven, om de lol te blijven herkennen en ondergaan die je in voetbal op het veld zelf hebt met elkaar. Zoiets is veel waard, dus is het veel waard om dat uit te dragen en er mensen voor te interesseren. Ik doe dat graag.”

Ontdek OldStars

Fotocredits: KNVB

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI