5 maart 2020

Ineke Domenie (75) is voormalig schippersvrouw en woont sinds 2013 alleen. ‘Het is belangrijk dat je lekker bezig bent en af en toe een geintje maakt. Ik hou wel van een geintje.’

Ineke Domenie gaat graag mee met de BoodschappenPlusBus. Al bijna zes jaar maakt Ineke gebruik van de bus en is ze nog altijd even blij met de gezelligheid die het haar brengt. “We hebben een heel groepje en zelfs een tafel in het buurthuis waar we elke donderdag kunnen eten.”

Veel avonturen

Over de uitjes raakt Ineke niet uitgepraat. “Volgende week ga ik mee met een verrassingstour en binnenkort ook naar Breda. Een paar jaar geleden heb ik met de Eendracht meegevaren, dat was zo mooi!”

Schippersvrouw

Dat Ineke vooral de uitjes op het water leuk vindt heeft een bijzondere reden. Bij haar thuis hangen veel foto’s van schepen en staat er een prachtig nagebouwd miniatuur schip. Ineke is vroeger schippersvrouw geweest. “Ik hou van varen. Samen met mijn man heb ik drie jaar gevaren.

Doelpunt!

Bij Ineke staat de televisie vaak aan voor voetbalwedstrijden. “Lekker voetbal kijken dat vind ik leuk. Wie speelt er vanavond? Twee Engelse clubs: Manchester en nog eentje.” Toch mist Ineke haar man. “Dat is anders in je eentje. Vooral met de feestdagen is het altijd akelig, maar ik red me wel hoor. Ik ga altijd erop uit.”

Ontdek meer over de BoodschappenPlusBus

Wilt u mee met de BoodschappenPlusBus of de bussen steunen? Bekijk de BoodschappenPlusBus.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI