Via de OuderenOmbudsman kregen we te horen dat het aanvragen van een nieuw rijbewijs een lastig proces kan zijn. We hebben de stappen voor u op een rijtje gezet. Lees hier hoe u uw rijbewijs kunt verlengen.

1. Haal een Eigen Verklaring op

Als eerste moet u een Eigen Verklaring halen. Dit is een keuringsformulier dat op te halen is bij uw gemeentehuis of stadsdeelkantoor. Het formulier is ook verkrijgbaar via de website mijn.cbr.nl. (Hierbij moet u inloggen met uw DigiD.)

De kosten die aan de Eigen Verklaring zijn verbonden worden jaarlijks vastgesteld in overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zodra de Eigen Verklaring binnen is, zijn de diensten van het CBR met betrekking op beoordeling van de rijgeschiktheid gratis.

2.Doe een medische keuring

De rijbewijskeuring laat u uitvoeren door een arts. De prijs van de keuring wordt vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit en het is wettelijk vastgesteld dat u de keuring zelf moet betalen. Op rijbewijskeuringen.com kunt u vinden waar u, bij u in de buurt, terecht kunt voor een goedkope rijbewijskeuring.

3. Vraag uw rijbewijs aan

Het CBR beoordeelt uw rijbevoegdheid. Heeft u een goedkeuring? Wat fijn! Nu kunt u uw rijbewijs opnieuw aanvragen bij uw gemeente. Een standaardaanvraag mag in 2019 nooit meer dan €38,48 kosten.

Meer weten?

Voor informatie over onderwerpen als geldzaken, wonen en mobiliteit kunt u kijken op de website van de OuderenOmbudsman: ouderenombudsman.nl 

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI