De grote Kerstkaartenactie 2019 is van start!

Vorig jaar ontving oma Jeltje een kerstkaart van het Nationaal Ouderenfonds. Ze vertelde in een vlog bij De Wereld Draait Door wat dit voor haar betekende. ‘Een kerstkaart ontvangen vind ik zo fijn, want het laat zien dat er iemand aan mij denkt.’

Verstuur nu jouw kerstkaart!

Hartverwarmend

Het waren Roos (9) met haar klas en leerlingen van ruim 1.300 andere basisscholen die de hartverwarmende kerstkaartjes knutselden voor de Grote Kerstkaartenactie, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, Kidsweek en PostNL. Voor de aankomende, 5e editie van deze actie worden naar verwachting ruim 270.000 eenzame ouderen blij gemaakt met mooie kerstwensen vanuit de hele wereld.

In de klas

Deelnemende docenten krijgen een educatief lespakket van Kidsweek. Juf Meggy uit Apeldoorn vertelt: ‘De kinderen vonden het heel erg leuk om ermee aan de slag te gaan en daarna hebben we nog lang gesproken over eenzaamheid.’ De scholen kunnen tot medio december de kaarten insturen naar het Ouderenfonds, waar ze door een team van vrijwilligers worden gesorteerd. Hierna brengen de postbezorgers van PostNL de kaarten naar bijna 3.000 zorginstellingen door heel Nederland.

Kerstkaarten opsturen

Verstuur nu jouw kerstkaart!

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI