28 augustus 2018

“Ik ben nog best actief en wandel nog met mijn rollator in het park. Het probleem is dat ik niemand heb om tegen aan te praten.”

Gerrit Konijnenberg (92) houdt enorm van eropuit gaan. Hij is dan ook vaste klant van de BoodschappenPlusBus. Bijna elke week gaat hij wel een keer mee.

“Vroeger gingen mijn vrouw en ik minimaal 2 keer per week samen een dagje weg. Dat gaat nu niet meer…, “ vertelt Gerrit. Zijn vrouw overleed 3 jaar geleden. Daar is hij nog steeds zeer geëmotioneerd onder. Toch zit Gerrit niet bij de pakken neer. Zijn passie voor uitstapjes maken zet hij voort.  Zoals vroeger, met zijn vrouw en eigen auto, zit er niet meer in. Maar de BoodschappenPlusBus biedt een fijn alternatief.

De tijd vliegt

“In de bus heb ik gezelschap. Het is altijd zo ontzettend gezellig! We lachen en praten over van alles en nog wat. Je zit toch vaak minimaal 1 uur in de bus. Maar de tijd vliegt. Ik ben wel meestal de enige man, haha! Maar het is heerlijk om onder de mensen te zijn.”

Eten bij een visrestaurant

Gerrit heeft al heel wat dingen gezien en bezocht met de BoodschappenPlusBus. “We gingen een keer naar het Textielmuseum in Tilburg, de Orchideeën Hoeve, een museum in Dordrecht, Slot Loevestein. Nou ja, ga zo maar door. Oh, en diverse keren naar Noordwijk, Katwijk en Scheveningen. Ook fantastisch! In Scheveningen gingen we eten bij het visrestaurant Simonis. Heerlijk!”

Kan niet beter

Als het zou stoppen zou dat heel vervelend zijn. Ik kan dan wel met andere organisaties mee, maar die gaan minder vaak. Ik ga wel gemiddeld 1 of 2 keer per week mee. Maar het zou zelfs vijf keer per week kunnen met de bus, dat is zo mooi. Ik blijf zo lang als het kan mee gaan met de bus. Het is écht heel gezellig. De vrijwilligers, dus de chauffeur en begeleidster, zijn echt top. Niks op aan te merken. Het is ook echt fijn dat je wordt opgehaald en weer thuisgebracht. Kan niet beter! ”

Steun de BoodschappenPlusBus

Met uw steun kunnen meer ouderen zoals Gerrit met de BoodschappenPlusBus mee. Doneer voor de BoodschappenPlusBus.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI