15 februari 2018

Op de Jordaanboot moet men even 2 keer kijken. Het is geen visioen van André Hazes, maar Alida Evers (81) samen met haar schoonzus Henny Morees (80). Ze straalt met haar zwarte hoed en zonnebril.

Trots houdt Alida haar bingokaart omhoog. “Ik won de muziek-bingo! En wat een grappige prijs hè? Die hoed en bril.” Henny is het met haar eens. “Vroeger was ik erg fan van Hazes!”

Van schoonzussen naar vriendinnen

Henny en Alida kunnen het goed met elkaar vinden. Alida was getrouwd met de broer van Henny. Hij overleed. Ondanks dat gaan Henny en Alida nog steeds regelmatig met elkaar op stap. En dat is fijn. Want ook Henny moet leven met het gemis van haar echtgenoot. “We gaan wel eens samen naar een tuincentrum of doen boodschappen”, vertelt Henny. “Maar grote uitstapjes zoals deze doen we eigenlijk nooit samen. Door lichamelijke problemen kan ik er moeilijk zelfstandig op uit.”

Samen eropuit

Henny is dan ook erg blij dat Alida haar vroeg met haar mee te gaan vandaag. Alida is erg tevreden over de uitstapjes van het Ouderenfonds. “Van de zomer was ik mee naar het strand. Dat was zo geweldig leuk! Ik was al 20 jaar niet op het strand geweest. Toen ik zag dat ik mee kon varen met de Jordaanboot dacht ik meteen: ‘hé, dat lijkt me leuk!’. Ik houd van Nederlandstalige muziek, dus dit uitje pas perfect bij me. Ik gaf me op en vroeg Henny gezellig mee.”

Thuiszorg extra vroeg

“Speciaal voor dit uitje kwam mijn thuiszorg vanochtend extra vroeg. Om 7 uur al!”, vertelt Alida. “Maar het is het allemaal waard hoor! Het is fantastisch hier!” Henny vult haar schoonzus aan. “Het is heel gemoedelijk. De hele sfeer is leuk. Er is leuke muziek en het interieur is echt Jordanees. Maar dat heb ik thuis niet hoor. Nee alsjeblieft niet, haha!”

Aan de wijn

De dames worden, net als de andere gasten, echt in de watten gelegd. Ze worden flink verwend met lekkers. Alida: “We werden ontvangen met heerlijke koffie en gebak. We kregen lekkere broodjes, met kaas en kroket. En nu zit ik al aan mijn 2e glas rode wijn! Geweldig wat je allemaal krijgt!”

Gaat u met ons op stap?

Gaat u ook gezellig mee op pad als deelnemer of vrijwilliger? Bekijk onze evenementenkalender en ontdek de uitjes voor de komende weken. 

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI