23 april 2020

De heer Van Doorn (85) woont in het zorgcentrum. ‘Het ontvangen van kaarten sterkt mij in deze tijd, ik ben er ontzettend druk mee’

Door het coronavirus zitten veel zorgcentra op slot. Door hulp van honderden vrijwilligers krijgen bewoners van het zorgcentrum in Ochten post van Schrijfmaatje. De heer Van Doorn (85) woont in het zorgcentrum. “Het ontvangen van kaarten sterkt mij in deze tijd, ik ben er ontzettend druk mee.”

Dagelijks post

Jannie van Wijk werkt in het zorgcentrum en staat verstelt van het aantal kaarten dat binnenkomt. “We worden overladen. Op dit moment krijgen we dagelijks post. Zo’n kaartje kan in deze tijd wat vrolijkheid bieden.”

In het begin was het even lastig om de bewoners uit te leggen dat ze post krijgen van een onbekende, maar inmiddels worden de kaarten met open armen ontvangen. “Jullie hadden meneer van Doorn niet blijer kunnen maken. Hij heeft heel zijn kamer behangen met kaarten.”

Kaarten vanuit het hele land

De heer Van Doorn heeft het erg druk met alle kaarten die binnenkomen. “Ik krijg kaarten vanuit het hele land. Het is een en al liefde. Vooral de kaarten met dieren strelen mijn hart.” De heer Van Doorn schrijft ook kaarten terug. Hij heeft alvast kaarten geschreven voor het moment dat er weer nieuwe binnenkomen die beantwoord kunnen worden.

Waslijnen vol kaarten

Jannie vindt het best moeilijk om positief te blijven tegen de bewoners. De kaarten zijn een manier om voor afleiding te zorgen. “We hebben waslijnen om alle kaarten aan op te hangen, omdat er soms even geen tijd is om ze meteen uit te delen. De kaarten worden ook voorgelezen aan de bewoners. We proberen het luchtig te houden. “

Naast het ontvangen van kaarten krijgt het zorgcentrum veel hulp van buitenaf. “Er worden fruitmanden bezorgd, ontbijtjes en dat soort dingen. We worden heel erg gesteund. Dat draagt je in deze tijd.”

Word Schrijfmaatje

In deze moeilijke tijd koppelt het Ouderenfonds vrijwilligers aan ouderen die graag wekelijks extra post willen ontvangen. Er zijn op dit moment heel veel ouderen die wachten op een kaartje, brief of tekening! Wil je naar ouderen schrijven of naar meerdere ouderen in een zorginstelling? Geef je dan nu op als Schrijfmaatje!

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI