Hoe mooi is het om samen met je collega’s ouderen die dat zelf niet meer kunnen, mee naar buiten te nemen? Even de wind door het haar en de vogels horen fluiten. Dit is nu mogelijk door de samenwerking van Staatsbosbeheer en het Nationaal Ouderenfonds.

Met kennis van zaken
Het Ouderenfonds organiseert dagjes uit voor ouderen, waaronder ouderen die eenzaamheid ervaren of die dat zelf niet meer kunnen organiseren. Ze vragen zich af: ‘’Hoe kan ik naar buiten, naar het bos of de zee? Ben ik bij een excursie de enige oudere aan boord en moet ik opschieten? Is er een invalidentoilet en kan de rolstoel mee?’’ Het Ouderenfonds regelt het allemaal, met ervaring en kennis van de doelgroep.

Samenwerking voor natuuruitjes
We willen ouderen vooral een fijne ervaring bieden; daar is de natuur heel geschikt voor. Daarom werkt het Ouderenfonds samen met Staatsbosbeheer voor de mooiste natuuruitjes. Het gaat naast het uitje juist om de sociale contacten en een gezellige tijd. De natuur biedt gespreksstof en nodigt uit tot herinneringen ophalen. Zo kan iedereen op een leuke manier oud worden. En wie weet wisselen de deelnemers gegevens uit en gaan ze nog eens bij elkaar op de koffie!

Ouderen komen minder buiten dan ze willen, terwijl veel van hen vroeger in de natuur ging sporten, wandelen en ontspannen. Buiten zijn is een basisbehoefte. Het is gezond; de natuur heeft een helende werking. Van schone lucht tot het ontspannende effect van groen.

Wilt u met uw organisatie en collega’s ouderen op een prachtige dag in de natuur trakteren? Neem dan contact op met Daan Krijger via 06-39666489 of d.krijger@ouderenfonds.nl.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI