11 maart 2019

Een kaartje op de mat of een brief in de bus: het is altijd leuk om post te krijgen. Het Nationaal Ouderenfonds brengt ouderen en schrijfmaatjes met elkaar in contact. Zo schrijft meneer Albert Veldhuijzen (82) sinds kort met vrijwilliger Dennis (25). “Ik kijk ernaar uit of er wat in de brievenbus zit.”

Andere generatie

Meneer Veldhuijzen verloor drie jaar geleden zijn vrouw. “Vaak zeg ik dat het wel goed met mij gaat, maar het grote punt blijft: je bent alleen. Je moet het zelf doen, maar je moet ook hulp krijgen van de buitenwereld. En dan lukt het wel.” Meneer Veldhuijzen wordt wekelijks gebeld door de Zilverlijn én hij schrijft nu met Dennis. “En dan ben ik nu ineens aan het corresponderen met een jongeman van half mijn leeftijd! Je maakt allebei kennis met een andere generatie. Hij heeft het veel over voetbal en daar weet ik weinig van, ik ben meer van de elektronica. Ik vertel gewoon dingen over mijzelf en dat vindt hij dus ook leuk.”

‘Wel blijven schrijven hoor!’

“Ik vind Schrijfmaatje een leuk initiatief, kijk er toch naar uit of er wat in de brievenbus zit. Het is leuk om te lezen. Regelmatig, eens in de twee of drie weken komen er brieven over en weer. ‘Ha Bert’ – schrijft hij, ‘wel blijven schrijven hoor!’ En dat doe ik. Ik heb pas nog een brief gestuurd, dus nu is het wachten op antwoord.”

Ook post ontvangen?

Vindt u het fijn om post te ontvangen? Met Schrijfmaatje koppelt het Ouderenfonds ouderen en vrijwilligers aan elkaar. U geeft uw verzoek door: alleen post ontvangen, of post ontvangen én ook versturen. Uw verzoek komt in een online wensenoverzicht te staan. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden. Het Ouderenfonds maakt een match en het postcontact kan beginnen!

Aanmelden? Dat kan via match.ouderenfonds.nl of bel ons via 088 344 2000 (Klantenservice).

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI