Mijlpaal: De 100ste BoodschappenPlusBus rijdt in Limburg

Maandag 28 oktober nam Stichting Wensauto De Bekkerie in Venlo de 100ste BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds in ontvangst. De BoodschappenPlusBus is een dienst voor alle ouderen die minder mobiel zijn maar die wel graag samen met anderen op pad gaan. De bus rijdt bijna elke dag in circa 100 gemeenten in Nederland en wordt gerund door meer dan 2.500 lokale vrijwilligers. Iedere bus heeft een eigen planning voor ouderen uit de buurt: van leuke uitstapjes tot aan een bezoek aan het tuincentrum, supermarkt, familie of museum. In 2019 maken meer dan 30.000 ouderen in Nederland gebruik van de BoodschappenPlusBus.

Stichting Wensauto De Bekkerie is sinds 1 april 2015 met in totaal 3 bussen van het Ouderenfonds actief in de regio Boekend, Hout-Blerick en Blerick. In de afgelopen jaren is dankzij De Bekkerie al 65.000 keer een oudere van voordeur naar voordeur gebracht.

‘Het aantal partners waar we een BoodschappenPlusBus-project mee opstarten is dit jaar verdriedubbeld,’ zegt directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert. ‘Dus die behoefte die is er en wij denken graag met ouderen mee. Naast het feit dat deze dienst de ouderen bewegingsvrijheid geeft vind ik het krachtige aan de BoodschappenPlusBus de sociale verbinding die ontstaat tussen de vrijwilliger achter het stuur en de ouderen achterin. Dat is waar we het voor doen. We zijn heel blij met deze prachtige mijlpaal.’

Benieuwd naar de impact van de BoodschappenPlusbus? Lees het het verhaal van Bert Moleman.

Meerijden of meehelpen?

Bekijk waar de bus rijdt bij u in de buurt of steun de BoodschappenPlusBus.

Nationaal Ouderenfonds Smallepad 30E 3811 MG Amersfoort 088 344 2000 NL94 RABO 0311 9117 57
Vriendenloterij
CBF Erkend ANBI